Gal Jakič ostal praznih rok

Na paraolimpijskih igrah v Sočiju je edini slovenski predstavnik Gal Jakič ostopil tudi v veleslalomu.

Objavljeno
15. marec 2014 16.38
Slovenija, Rogla, 11.2.2013 - svetovni pokal v smucanju za invalide, JAKIC Gal foto:Tadej Regent/Delo
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Soči - Zimskih paraolimpijskih iger v Sočiju edini slovenski predstavnik Gal Jakič ne bo ohranil v najlepšem spominu. Tako kot v slalomu, je tudi veleslalomsko preizkušnjo končal z odstopom.

 

Po prvem nastopu je bil Jakič na 29. mestu, v drugi pa je zaradi tehničnih težav nastop predčasno končal. Na njegovem monoskiju se je namreč odpela smučka, potem ko je zapeljal v snežni kanal, in padca ni mogel preprečiti.

»V prehodu na prvo prelomnico sem zapeljal v snežni kanal, odpel se je avtomat in sem zletel iz smučke. Pozneje sem šel še enkrat gledat posnetek nastopa, ki sicer ni imel idealnega začetka, a bi avtomat moral zdržati. Očitno sem imel malo smole in je šlo za tehnološko napako. Ti avtomati bi morali zdržati 200 kilogramov pritiska, tudi zato, ker je za tekmovalce bolje in bolj varno, če smučka ob padcu ostane na monoskiju,« je Jakič pojasnil, kaj se je dogajalo v drugi vožnji paraolimpijskega veleslaloma.

Paraolimpijsko zlato v veleslalomu si je privozil Švicar Christoph Kunz, drugi je bil Novozelandec Corey Peters, tretji pa Avstrijec Roman Rabl.