Hrvaška šampionka Blanka Vlašić: Ni potrebe po solzah

Nastop najboljše hrvaške atletinje Blanke Vlašić na OI je zaradi bakterijske okužbe postavljen pod vprašaj.

tor, 22.05.2012, 13:44

Zagreb - Kot vse kaže, bo brez olimpijskega nastopa v Londonu ostala najboljša hrvaška atletinja vseh časov Blanka Vlašić, ki je konec januarja prestala artroskopsko operacijo na Ahilovi tetivi na levi nogi. Okrevanje ne poteka po načrtih, saj se je v bolnišnici okužila z bakterijo, kar je pripeljalo do infekcije. Vlašićevo sedaj čaka novo dolgotrajno okrevanje, a njena kariera k sreči ni ogrožena.

»Srečna sem, ker mi je kar 13 let uspelo preživeti brez poškodbe. Kot veste, sem se pred nekaj meseci soočila s poškodbo, ki je zahtevala operacijo. To je bila nujna odločitev, mislim pa, da bi morala naslednjih 13 let imela mir s poškodbami,« je ostala pozitivna dvakratna svetovna prvakinja v skoku v višino, ki bi v Londonu morala braniti srebrno kolajno v skoku v višino.

»Vsi so govorili, da okrevanje po operaciji ahilove tetive traja približno dva meseca. Toda za koga? Morda za nekoga, ki rekrativno teče enkrat na mesec, toda ne zame...Po koncu terapije so mi odstranili šive in že sem lahko tekla brez bolečin. Toda v trenutku, ko so mi odstranili šive, se je rana močno odprla, kar je pripeljalo do dodatnih komplikacij. Noga je močno nabrekla, niso pomagali niti ledeni obkladki. Takoj sem poklicala zdravnika na Švedsko, ki je ob pregledu takoj posumil na infekcijo,« je težave z zdravljenjem opisovala 28-letna atletinja in dodala, da se rana sedaj vendarle celi tako kot mora.

Hrvaška šampionka, ki je leta 2007 slavila zmago na kar 18 tekmah od skupno 19, je pomirila svoje navijače in pojasnila, da kljub zdravstvenim težavam njena kariera ni ogrožena, vprašljiv je le njen nastop na OI v Londonu.

»Ne bom se predala brez boja. Nastop na OI bom odpovedala šele v zadnjem trenutku, če bo to res potrebno. Ni potrebe po solzah, saj moram v teh težkih trenutkih ohraniti trezno glavo. Čutim, da sem rojena za ta šport in me čaka še precej uspehov. Bog mi je poslal nekaj preizkušenj, ki pa jih bom prestala,« je odločena Vlašićeva.

 

 

 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se