Huda poškodba ruske smučarke prostega sloga

Marija Komisarova je trening smučarskega krosa v snežnem parku Roza Hutor končala s poškodovano hrbtenico.

Objavljeno
15. februar 2014 13.51
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Roza Hutor - Olimpijski snežni park Roza Hutor je neizprosen do tekmovalk in tekmovalcev, naslednjo žrtev (med prvimi med njimi je bila tudi slovenska deskarka Cilka Sadar, ki je olimpijski izziv končala, še preden ga je sploh dobro začela) je našel v 23-letni domači smučarki prostega sloga Mariji Komisarovi, ki se je hudo poškodovala med treningom smučarskega krosa.

Kaj natančno se ji je pripetilo, še ni uradno znano, so jo pa takoj prepeljali v bolnišnico na Rdeči Poljani, kjer se jo je kirurško osebje odločilo operirati. Zaradi težkih poškodb bi bil prevoz na poseg v Moskvo namreč preveč tvegan. Po prvih razpoložljivih informacijah ruske agencije R-Sport, ki citira »dobro seznanjen vir,« naj bi šlo za poškodbo hrbtenice.

Za nesrečnico, ki je doslej enkrat stala na zmagovalnem odru tekme za svetovni pokal (predlani je bila druga v švicarskem Grindelwaldu, ko je med moškimi z vso konkurenco suvereno opravil Filip Flisar), so torej olimpijske igre pred domačimi privrženci predčasno končane.

Kot je sporočila ruska tiskovna agencija Itar-tass, je Komisarova že uspešno prestala operacijo, ki je  trajala šest ur.

Po besedah vodje ruske ekipe smučarjev prostega sloga Jelene Vorone Komisarova ni padla na delu proge, ki je najtežji oziroma nevarnejši. »Verjetno se je pripravljala na težji del proge in se je malo sprostila, zato pa je prišlo do poškodbe,« je dejala za spletno stran Sport Express. Sicer pa ni želela dati informacij o zdravstvenem stanju smučarke, saj da bi bile kakršne koli informacije, preden jo obiščejo predstavniki ekipe, zgolj ugibanja.