Jernej Damjan najdaljši, padec Roberta Kranjca

Po prvih podatkih se Robert Kranjec pri padcu ni resneje poškodoval, skakalnico pa je zapustil z bolečinami v roki.

Objavljeno
06. februar 2014 22.09
Sochi Olympics Ski Jumping Men
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Rdeča Poljana - Smučarski skakalci so tri dni pred nedeljsko prvo olimpijsko preizkušnjo na manjši napravi (HS-106) opravili tri treninge, prav na zadnjem pa se je še posebej izkazal Jernej Damjan, ki je postavil največjo daljavo dneva, 102 metra, kar je zadoščalo za drugi rezultat treninga (75,3 točke), premoč je moral priznati zgolj Avstrijcu Michaelu Hayböcku, sicer meter krajšemu (77,2 točke).

Preostali slovenski orli niso krojili razpleta v ospredju. Peter Prevc je postavil 20. rezultat (66,6 točke; 95,5 metra), Jurij Tepeš 30. (62,7; 95,5), Jaka Hvala 36. (60,1; 93), Robert Kranjec, ki je bil na drugem treningu četrti, pa je v tretje obtičal povsem v ozadju in celo brez točkovnega izplena. Po težavah v zraku je padel pri zgolj 59 metrih, skakalnico zapustil v spremstvu zdravnikov z bolečinami v roki, po prvih podatkih pa se ni resneje poškodoval.

»Robi je želel preveč, šel je preveč na zobe, kot pravimo. Na letalnici bi poletel daleč, na mali skakalnici pa tako ne gre. V našem taboru pravijo, da je vse v redu,« je pojasnil strokovni komentator nacionalne televizije Jelko Gros.