Kavčiča čaka težka naloga v uvodnem kolu, lažje delo za Hercogovo

Blaž Kavčič se bo v prvem kolu teniškega turnirja na igriščih Wimbledona meril z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem.

Objavljeno
26. julij 2012 13.19
Posodobljeno
26. julij 2012 13.37
London Olympics Tennis Men
D. O., Delo.,si
D. O., Delo.,si

London - Mednarodna teniška zveza (ITF) je za prvega nosilca olimpijskega teniškega turnirja pričakovano določila Rogerja Federer,ja ki se bo v prvem kolu pomeril z Argentincem Alejandrom Fallo. Ples kroglic je določil, da sta se v istem delu tabele znašla veliki domači up Andy Murray ter drugi igralec sveta Srb Novak Đoković.

Škota že v prvem kolu čaka težak dvoboj, saj bo na drugi strani mreže stal švicarski zastavonoša Stanislas Wawrinka. Švicar je v navezi s Federerjem na igrah v Pekingu leta 2008 v konkurenci dvojic osvojil zlato kolajno. Murray bo imel na poti do velikega finala še dva nevarna nasprotnika, saj bi se znal pomeriti tudi z Richardom  Gasquetom in Thomašom Berdychom.

Tudi v ženski konkurenci je prva nosilka hkrati tudi prva igralka sveta Viktorija Azarenka, zmagovalki Wimbledona Sereni Williams je pripadla vloga četrte nosilke.

Kavčič s Kohlschreiberjem, Hercogova s Sanchezovo

Edini slovenski predstavnik Blaž Kavčič prav tako ni imel pretirane sreče z žrebom, saj se bo v uvodnem kolu meril z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem. Polona Hercog pa bo lopar v prvem krogu prekrižala s Španko Mario Sanchez Martinez. Če bo Mariborčanka spešna v prvem krogu, pa jo že v naslednjem bržčas čaka prva nosilka turnirja Belorusinja Viktorija Azarenka, ki bo v prvem krogu igrala z Romunko Irino Begu.

Slovenski ženski dvojici Katarina Srebotnik – Andreja Klepač je žreb v prvem krogu namenil precej slabše “rangirano” gruzijsko navezo Margarita Čahnašvili – Ana Tatišvili. V primeru uspeha se bosta Slovenki v drugem krogu pomerili z drugima nosilkama olimpijskega turnirja, najboljšim parom to sezono, Italijankama Saro Errani in Roberto Vinci, piše STA.

»Najboljši žreb sta dobili Srebotnikova in Klepačeva, a ju nato v drugem krogu čakata drugi nosilki, Kavčič ima Kohlschreiberja, ki je neugoden, v nadaljevanju ga čaka četrti nosilec Ferrer, če seveda zmaga, najbolj neugoden žreb pa ima Polona Hercog, a na travi je vse možno,« je ocenila vodja slovenske teniške odprave Mima Jauševec, ki je praktično v isti sapi dodala, da gre za turnir, kjer slabih nasprotnikov ni.

Tenis

Moški

1. Roger Federer (Švi)

2. Novak Djokovic (Srb),

3. Andy Murray (VBr),

4. David Ferrer (Špa),

5. Jo-Wilfried Tsonga (Fra),

6. Tomas Berdych (Češ),

7. Janko Tipsarevic (Srb),

8. Juan Martin del Potro (Arg),

9. Juan Monaco (Arg),

10. John Isner (ZDA),

...

Ženske

1. Viktorija Azarenka (Blr),

2. Agnieszka Radwanska (Pol),

3. Marija Šarapova (Rus),

4. Serena Williams (ZDA),

5. Samantha Stosur (Avst),

6. Petra Kvitova (Češ),

7. Angelique Kerber (Nem),

8. Caroline Wozniacki (Dan),

9. Sara Errani (Ita),

10. Li Na (Kit)

...