Kopitar pričakuje težko tekmo proti Avstriji

Selektor Matjaž Kopitar po porazu slovenskih hokejistov proti ZDA ni bil zadovoljen. Zlasti zaradi premehkega začetka.

Objavljeno
16. februar 2014 22.22
OLY-2014-IHOCKEY-SLO-USA-MEN
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Soči - Selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar po porazu nad ZDA z 1:5 ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Ti so tako kot proti Rusiji tekmo začeli z dvema hitro prejetima zadetkoma.

»Z današnjo tekmo ne moremo biti zadovoljni. Kmalu smo dobili dva gola in tekmeci so lahko igrali. Če bi mi dalj časa imeli aktiven izid, potem bi se lahko tekma tudi drugače odvila. Sedaj je pač tako, kot je. Prepričljiv poraz smo doživeli in upam, da smo se iz tega naučili kaj novega in da bomo po jutrišnjem dnevu spet pravi in se bomo dostojno borili za četrtfinale,« je ocenil Kopitar in negodoval zaradi scenarija, ki so ga videli že na uvodni tekmi.

»Najbolj boli, ko skušaš to preprečiti, pa se vse ponovi. Prav danes je bila to tema sestanka. Potem pa se je to zgodilo igralcem, ki se jim to ne bi smelo dogajati. Nadaljevanje tekme je bilo dobro. Nekaj je bilo nesrečnih golov, imeli smo priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Toda igrali smo proti zelo kvalitetni reprezentanci iz samega svetovnega vrha, ki je po mojem eden največjih favoritov za kolajne,« je še dejal.

Kopitar je poudaril, da so znova premehko začeli in zato tudi dobili dva gola.  »Ko smo začeli normalno igrati, ko tekmeci niso dobivali vseh bojev ena na ena, smo lahko bolj enakovredno igrali. Ravno to, da so bili boljši v dvobojih, je bil ključ do njihove zmage. Manjkal nam je Anž in smo morali igrati drugače, kot smo si začrtali,« je dodal Kopitar, ki na sina v zadnji tretjini ni mogel več računati. Prvi zvezdnik je zaradi slabega počutja odšel na preiskave v bolnišnico.

Kljub porazu proti ZDA, je Slovencem zmaga nad Slovaško že prinesla tretje mesto v skupini in tekmo dodatnih kvalifikacij za preboj v četrtfinale. Tam se bodo pomerili z Avstrijo, če tekmo dobijo, bi se med najboljšo osmerico pomerili s Švedsko. Vsi seveda upajo, da se bo na torkovi tekmi proti Avstrijcem v ekipo vrnil Anže Kopitar.

Slovenija je še pred olimpijskim turnirjem v Sočiju igrala prijateljsko pripravljalno tekmo z Avstrijo in izgubila. »Avstrijci so tedaj igrali brez nekaj vrhunskih igralcev, mi pa brez dveh najboljših centrov. Čez dva dneva bo zato povsem druga tekma. Sam bi raje igral proti komu drugemu, ne proti Avstrijcem, saj se proti njim velikokrat srečamo, sedaj pa še na tem velikem turnirju. Želimo pa z vrhunskim pristopom že začeti dvoboj. Avstrijci so dobri, imajo tri igralce iz NHL, in s tem nove razsežnosti v njihovi igri. Tudi ostali igralci so 'kalibri' NHL, igrajo vidne vloge v svojih klubih. Ne bo lahko, pričakujem težko tekmo. Tu je še dodatno sosedsko rivalstvo in ponos,« je naslednjo tekmo napovedal Kopitar.