Kvalifikacije za OI: Slovenci proti Bolgariji brez osvojenega niza

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na kvalifikacijskem turnirju v Sofiji proti Bolgariji klonila s 3:0 (23, 18, 22).

tor, 08.05.2012, 19:54; spremenjen: 21:30

Arena Armeec, gledalcev 6000, sodnika: Markov (Rusija) in Labasta (Češka).

Bolgarija: Bratojev 3, Žekov, Kazijski 15, Skrimov, V. Nikolov 5, Josifov 2, Salparov, Todorov 1, Aleksijev 7, Penčev, N. Nikolov 5, Sokolov 6.

Slovenija: Flajs 6, Pajenk 9, Planinc, Satler, Gasparini 12, Kamnik, Plot, Vinčić 2, Urnaut 13, Pokeršnik, Vidič 1, Čebulj 4.

Sofija - Sanje slovenskih odbojkarjev, da bi presenetili favorizirane Bolgare, se niso uresničile. Nekdanji olimpijski podprvaki so se pokazali kot boljši tekmec, s pravim odnosom so strli odpor borbenih Slovencev, ki so prav v vseh nizih na začetku vodili.

Po prvem nizu je še kazalo, da presenečenje ni izključeno, a v nadaljevanje so reči vendarle prišle na pravo mesto. Izbrancem Veselina Vukoviča se je poznala odsotnost nekaterih igralcev, blokerja Alen Pajenk in Matej Vidič nista mogla resneje braniti napadov bolgarskih zvezdnikov, piše STA. Korektor Mitja Gasparini (iz Verone se po bogati ponudbi seli v Južno Korejo) večji del tekme ni bil pravi, zato je selektor gotovo pogrešal Alena Šketa. Poraz Slovencev ni katastrofa niti v pogledu možnosti za olimpijske igre, saj imajo še vse možnosti, da se z zmagama s Španijo in Srbijo uvrstijo najprej v polfinale, nato pa tudi osvojijo turnir.

Slovenci so takoj pokazali, da nameravajo biti gostiteljem vsaj trd oreh, če ne kaj več. Čeprav so naredili nekaj napak s servisi, so to kompenzirali z zanesljivo igro v napadu, v katerem so si enakomerno porazdelili vloge. Po njegovi zaslugi so držali vodstvo, ki je sicer le enkrat znašalo več kot dve točki (11:14). Ob drugem tehničnem odmoru so še vodili s 16:14, nato pa sta bili dve kratki krizi pri sprejemu in posledično v napadu dovolj, da so izkušeni Bolgari prišli do prvega niza, kljub temu, da so še zaostajali z 21:22. A so na to osvojili tri zaporedne točke, kar je bilo dovolj za vodstvo z 1:0.

Začetek drugega niza je potekal tako kot večji del prvega. Slovenci so vodili, a kriza je prišla prej kot v prvem nizu. Po zaostanku 5:7 so gostitelji naredili delni izid 4:0, nato pa je najboljši bolgarski igralec Matej Kazijski s servisi poskrbel še za vodstvo 12:8. Klemen Čebulj, ki je medtem zamenjal Flajsa, je z dvema točkama spet vlil nekaj upanja, a to se je razblinilo po drugem tehničnem odmoru, ko so domači povedli z 18:13, do konca pa so z zanesljivo igro in po napadalnih napakah tekmecev prednost le še povečali.

Tudi tretji niz se ni razlikoval od prvih dveh, saj so Slovenci tudi v njem vodili. Gasparini je začel zadevati, posledica je bila vodstvo 11:6. A servisi Kazijskega so se spet pokazali kot nočna mora, z njimi je zvezdnik Trentina svoji ekipi zagotovil priključek (13:13). Prvič so povedli pri izidu 17:16, nato dobili še dve točki zapored, vodstva pa niso več izpustili z rok.

Kvalifikacijski turnir za OI 2012 - Sofija:

Skupina I:

Torek, 8. maj:
Bolgarija - Slovenija 3:0 (23, 18, 22)

Sreda, 9. maj:
16.00 Slovenija - Španija
18.30 Srbija - Bolgarija

Četrtek, 10. maj:
16.30 Španija - Srbija

Petek, 11. maj:
13.30 Slovenija - Srbija
19.45 Španija - Bolgarija

Skupina II:

Torek, 8. maj:
Nemčija : Slovaška 3:0 (19, 22, 20)

Italija - Finska 3:2 (21, -16, 28, -16, 14).

Sreda, 9. maj:
13.00 Finska - Nemčija

Četrtek, 10. maj:
13.30 Slovaška - Finska
19.45 Italija - Nemčija

Petek, 11. maj:
16.30 Slovaška - Italija

(Prvi dve ekipi iz vsake skupine se uvrstita v sobotni polfinale)

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se