Maruša in Ilka optimistično na smuk

V olimpijski superkombinaciji Maruša Ferk v deseterici, Ilka Štuhec pa blizu nje v smukaškem delu.

Objavljeno
11. februar 2014 00.30
M. F., šport
M. F., šport
Rdeča Poljana – Poleg Tine Maze je imela slovenska ženska reprezentanca na superkombinacijski preizkušnji še dve predstavnici. Maruša Ferk je z 10. mestom dosegla uvrstitev kariere na olimpijskih igrah. V smuku je vknjižila 17. čas, v slalomu desetega. »Izpolnila sem cilj. Sedaj bo vse lažje, z mene je padlo breme. V sredo bo že nova priložnost na smukaški tekmi. Superkombinacijsko bom skušala pozabiti in bolje nastopiti na naslednji,« je povedala tekmovalka z Blejske Dobrave.

S smukaškim nastopom ni bila prav zadovoljna: »Zgornji del mi ni uspel. Tudi na treningih sem tam izgubila preveč časa, nisem nesla dovolj hitrosti naprej. Sledili so boljši odseki na težjem delu proge, ki mi ustreza. V zadnjem delu pa sem malo preveč spustila smuči proti modri liniji, kar se je precej poznalo na času, saj tam proga ni bila najhitrejša,« je opisala jutranji nastop, pri katerem je upala, da bo imela manjši zaostanek od doseženega. Veliko boljši občutek je imela pri slalomski predstavi: »Takoj po štartu nastopi velika strmina, postavitev ni bila lahka in treba je bilo ohraniti ritem,« je še dodala.

Po enajstem času na smukaški preizkušnji pa se je po glavi tolkla njena kolegica iz reprezentance Ilka Štuhec, ki je slalom predčasno končala. »V smuku sem pokazala napredek, a imam še rezerve, kar je pred sredino tekmo dober znak. Na slalomski progi pa sem bila preveč nagnjena nazaj,« je razlog za odstop pojasnila 23-letna štajerska smučarka.