Na Bledu generalka za Čopa in Špika

Na Bledu se bosta na tradicionalni 57. mednarodni veslaški regati zadnjič pred OI predstavila Iztok Čop in Luka Špik.

Objavljeno
06. junij 2012 14.24
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Bled - Bled bo konec tedna gostil tradicionalno že 57. mednarodno veslaško regato, na domačem jezeru se bosta na tekmi zadnjič pred OI v Londonu predstavila tudi Iztok Čop in Luka Špik. Ob robu letošnjega tekmovanja pa bo potekalo tudi mladinsko evropsko prvenstvo.

Mladinci imajo na prvenstvu visoke cilje, potem ko je Slovenija v dvojnem dvojcu po zaslugi Jana Kanduča in Jerneja Markovca posegla celo po zlati medalji.

Tudi letos je eden od kandidatov za najvišja mesta Jernej Markovc, ki se je preselil v skif, in dobil celo priložnost na olimpijskih kvalifikacijah v Luzernu. V četvercu bodo veslali Gašper Ferlinc, Miha Ramšak, Matej Grobelnik in Tomaž Jurše. Na lanskem MEP sta bila Gregor Vojvoda in Luka Pangos deveta, tokrat pa bosta veslala skupaj z Vidom Pugljem in Titom Laglerjem v dvojnem četvercu. Lansko leto si je na tovrstnem tekmovanju izkušnje nabirala tudi Sanja Savanovič, ki je bila 9., letos pa se bo za uvrstitev borila skupaj s Tinko Kersiklo v dvojnem dvojcu. V dvojcu pa bosta svoje moči z ostalimi merila Matjaž Kocjančič in Žan Črnac, piše STA.

Mednarodna regata se bo začela že v petek, ko bodo od 10. ure dalje predtekme, od 16.30 dalje pa finala. V soboto bodo predtekme mednarodne regate ob 11.45, finala pa ob 16.40.

Prvi dan bosta nastopila Iztok Čop in Luka Špik v dvojnem dvojcu, nato pa se bosta umaknila v Bohinj, kjer bosta trenirala in se pripravljala na tretjo tekmo svetovnega pokala, ki bo od 15. do 17. junija v Münchnu.