OI: Gasol novi španski zastavonoša, nastop odpovedal tudi Monfils

Košarkar Pau Gasol bo na otvoritvi olimpijskih iger v Londonu nosil špansko zastavo.

Objavljeno
20. julij 2012 18.02
Posodobljeno
20. julij 2012 18.02
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Namesto teniškega igralca Rafaela Nadala, ki je odpovedal svoj nastop na olimpijskih igrah v Londonu, bo špansko zastavo na otvoritvi nosil košarkar Pau Gasol.

Nadal, ki bi na velikem dogodku moral braniti naslov prvaka iz Pekinga, je bil sprva predviden za zastavonošo, a je zaradi poškodbe kolena odpovedal svojo udeležbo.

Španski olimpijski komite je nato hotel čast nameniti jadralcema Ikerju Martinez in Xabiju Fernandezu, ki imata najdaljši olimpijski staž v španski delegaciji, vendar sta slednja to možnost zavrnila, saj jima bi pot iz jadralskega središča v London in ostale obveznosti vzele preveč časa.

Tako je odločitev padla na starejšega od bratov Gasol, ki nastopa v severnameriški ligi NBA za moštvo Los Angeles Lakers, poleg tega pa ima pomembno vlogo v španski košarkarski reprezentanci.

V Londonu brez Monfilsa

Na olimpijskih igrah poleg Rafaela Nadala ne bo tudi Francoza Gaela Monfilsa, ki si je poškodoval desno koleno. 25-letni Monfils ni igral že na odprtem prvenstvu Francije in v Wimbledonu, na velikem dogodku pa ga bo nadomestil njegov rojak Julien Benneteau.