OI: premierni nastop britanskih odbojkašev, Američani brez prenosa otvoritvene slovesnosti

Britanska moška odbojkaška reprezentanca bo prvič nastopila na poletnih olimpijskih igrah.

Objavljeno
28. julij 2012 09.05
Posodobljeno
28. julij 2012 09.05
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Med odbojkaškimi reprezentancami, ki se bodo pomerile na OI, je tudi britanska. Ta si premiernega nastopa si ni priigrala prek kvalifikacij, temveč zaradi tega, ker gosti letošnji največji športni dogodek na svetu.

Britanski odbojkarji na mednarodni lestvici zasedajo šele 92. mesto, tako da ne gre pričakovati, da se bodo borili za kolajne, a selektor reprezentance Harry Brokking upa, da bo kmalu durgače. »Vsi nas vidijo kot odbojkarske palčke, a upam, da bomo kakšnega našega skeptika tudi presenetili,« je dejal britanski selektor Harry Brokking.

Američani brez prenosa otvoritve

Otvoritveno slovesnost olimpijskih iger si je po svetu ogledala približno milijarda ljudi, med njimi pa ni bilo Američanov. Čeprav je mreža NBC je za televizijske pravice odštela 2,2 milijarde dolarjev, kljub temu pa prenosa v živo ni bilo.

Pri NBC so v izjavi za javnost pojasnili , da ne odprtja ne zaključne slovesnosti ne bodo predvajali v živo. Namesto tega so gledalcem ponudil kratek vpogled v dogajanje takoj, ko je bilo konec slovesnosti. Tudi na svojem profilu na družbenem omrežju Twitter, NBCOlympics, so tvitali v živo o tem, kaj se dogaja v Londonu, a je to bila slaba zamenjava za prenos v živo, ki Američanom tokrat ni bil na voljo.

Hague »teče politični maraton«

Britanski zunanji minister William Hague bo v času olimpijskih iger med najbolj zaposlenimi ljudmi, saj je ob tem, da sprejema številne najvišje politične goste z vseh koncev sveta, ki so v London priromali zaradi poletnih olimpijskih iger, tudi dejaven v reševanju zadev v v zadnjem obdobju zelo krvavi Siriji.

Za prvega moža britanske diplomacije pravijo, da teče nekakšen politični maraton, saj se je v teh dneh se že sestal s predsedniki vlad iz Haitija, Libanona, Kosova, Paname in generalnim sekretarjem Združenih narodov Ban Ki Moonom, v naslednjih dneh bo sprejel še najvišje predstavnike iz Bangladeša, Indije, Singapurja in Nove Zelandije.

Paul bi na igre uvrstil tudi bowling

Član ameriške košarkarske reprezentance Chris Paul je dejal, da bi morali bowling zaradi izjemne priljubljenosti v ZDA uvrstiti na seznam olimpijskih športov.

»Bowling mora postati olimpijski šport. Zavzemal se bom, da se to zgodi že na olimpijskih igrah leta 2016,« je na kongresu ameriške bowling zveze odločno dejal Paul.