Sadarjeva brez olimpijskega nastopa, Parrot in Gasserjeva najboljša v kvalifikacijah snežnega parka

Cilka Sadar zaradi poškodbe kolena ne bo sodelovala na OI, kvalifikacije snežnega parka sta dobila Parrot in Gasserjeva.

Objavljeno
06. februar 2014 13.07
Posodobljeno
06. februar 2014 13.23
OLYMPICS-SNOWBOARDING/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Soči - Deskarji na snegu so še pred otvoritveno slovesnostjo opravili s kvalifikacijami snežnega parka, v katerih sta se najbolje znašla Kanadčan Maxence Parrot in Avstrijka Anna Gasser.

V ženskih kvalifikacijah snežnega parka je bila prva Avstrijka Anna Gasser s 95,50 točke, v finale so napredovale še Američanka Jamie Anderson (93,50), Švicarki Isabel Derungs (87,50) in Elena Könz (86,25), olimpijska prvakinja v snežnem žlebu, Avstralka Torah Bright (85,25), Američanka Karly Shorr (84,75), Kanadčanka Spencer O'Brien (82,75) in Finka Enni Rukajarvi (79,00).

V kvalifikacijah snežnega parka bi morala nastopiti tudi Slovenka Cilka Sadar, ki pa si je v sredo na treningu poškodovala koleno in je morala izpustiti kvalifikacije.

Sadarjeva je bila danes deležna slabe novice, saj je po dodatnih specialističnih pregledih pri zdravniku hokejske reprezentance, ortopedu Klemnu Stražarju, postalo jasno, da je poškodba prehuda in ne bo nastopila niti v snežnem žlebu, olimpijske igre so zanjo že končane.

Ženske bodo v polfinalu in finalu snežnega parka nastopile v nedeljo.

Parrotu moške kvalifikacije

Pri moških je kvalifikacije dobil Kanadčan Parrot s 97,50 točke, v finale so se uvrstili še Finec Roope Tonteri (95,75), Norvežan Staale Sandbech (94,50), Šved Sven Thorgren (94,25), Norvežan Gjermund Braaten (91,25), Finec Peetu Piiroinen (90,75), Kanadčan Sebastien Toutant (87,25) in Britanec Jamie Nicholls (86,75).

Med tekmovalci ni bilo ameriškega zvezdnika Shauna Whita, ki se je poškodoval na torkovem treningu in bo nastopal le v snežnem žlebu, kjer brani naslov prvaka.

»Že nekajkrat se je zgodilo, da je White v zadnjem trenutku odpovedal svoj nastop. Jezen sem, ker bi rad tekmoval z njim in ugotovil, kdo je boljši. Nastop na olimpijskih igrah ni tako vznemirljiv, če veš, da drugih pomembnih deskarjev ni na tekmi,« je dejal Parrot.

Najboljših osem tekmovalcev si je zagotovilo udeležbo v sobotnem finalu, kamor se bodo uvrstili še štirje najboljši iz sobotnega polfinala.