Peter Prevc zasijal v srebrnem lesku

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je na slovesni podelitvi v Sočiju prejel srebrno kolajno za uspeh na srednji napravi.

Objavljeno
10. februar 2014 16.28
Posodobljeno
10. februar 2014 16.28
OLY-2014-SKIJUMP-MEN-MEDALS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Soči - Po včerajšnjem sijajnem uspehu na srednji napravi je slovenski junak Peter Prevc na slovesni podelitvi okoli vratu dobil svojo prvo olimpijsko kolajno. Z odličjem srebrnega sijaja ga je presegel le Poljak Kamil Stoch, tretji je bil Norvežan Anders Bardal.

Prevc je bil tako kot včeraj na tekmi na podelitvi videti povsem miren, hladen kot led, kar postaja že njegova značilnost. »Uživam v lepih trenutkih, ti so ponavadi kratki. Večina teh pa je že za mano. Nisem evforičen, tak pač sem,« je dejal skakalec iz Dolenje vasi.

»Ko sem zrl v olimpijski ogenj, sem si predstavljam, kako velik dosežek mi je uspe. A mislim, da se še vedno ne zavedam povsem,« je povedal 21-letni skakalec. »Veliko lepih trenutkov je že bilo v moji karieri. To kolajno bi težko primerjal s kolajno na SP. Vsi skupaj smo vložili veliko dela, vesel sem, da nam je uspelo,« je Prevc povedal po podelitvi kolajn.

»Vsak uspeh mi pomeni veliko, vsak, v katerem naredim dva dobra skoka. Ali je to v svetovnem pokalu, na svetovnem prvenstvu ali olimpijskih igrah. Je pa res, da je olimpijska kolajna zaradi medijske podpore najbolj odmevna, kar veliko šteje. Ravno tako bi težko odgovoril na vprašanje, ali bi mi kristalni globus pomenil več kot olimpijsko srebro. Za oboje se je treba potruditi, je pa na OI ena tekma, za kristalni globus pa moraš biti dober vso sezono,« je še dejal slovenski junak, ki ga konec tedna čaka še tekma na večji napravi.