Po Cilki Sadar tudi Rok Perko predčasno domov (VIDEO)

Tudi smukač Rok Perko jo je pri včerajšnjem padcu na treningu skupil huje, kot je sprva kazalo: s poškodovanim kolenom.

Objavljeno
09. februar 2014 10.02
Posodobljeno
09. februar 2014 10.02
Sochi Olympics Alpine Skiing Men
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Roza Hutor - Na današnjem moškem olimpijskem smuku, ki je bil eden od vrhuncev iger v Sočiju, končal pa se je s presenetljivim zmagoslavjem Avstrijca Matthiasa Mayerja, je v slovenskem taboru manjkal prvi adut Rok Perko, ki ga je na poti do olimpijskega nastopa ustavil včerajšnji padec na zadnjem treningu. Tržičan je sicer sam prismučal v cilj, a s povsem okrvavljenim obrazom, hudo jo je skupila nosna kost, a so mu jo hitro naravnali. Dan po nezgodi pa je magnetna resonanca levega kolena pokazala poškodbe vezivnega aparata in meniskusov, zaradi česar je moral Perko po sledeh deskarke Cilke Sadar in se bo predčasno, tudi brez superveleslalomskega nastopa, vrnil v domovino, kjer bo potreben artroskopski poseg, so sporočili iz slovenske olimpijske reprezentance.

Vodja zdravniške ekipe v slovenski olimpijski reprezentanci Matjaž Turel je bil še zjutraj dokaj optimističen. »Res je, Perko se dobro drži, mi pa bomo, podobno kot v primeru Roberta Kranjca, videli, kako se bo počutil v prihodnje in šele nato sprejemali odločitve. Naravnali so mu zlomljeno nosno kost, ob tem ima še nekaj udarnin po telesu. K sreči pa zaenkrat ni videti, da bi imel še kakšno funkcionalno poškodbo rok, nog, telesa. Prav neverjetni so naši tekmovalci, kako se držijo po vseh teh poškodbah,« je tedaj strnil Turel, žal pa zjutraj očitno še ni imel popolnih informacij o stanju našega najboljšega smukača.

»Zelo rad opravljam zdravniški poklic. Doma imam sicer bistveno več dela kot tokrat na olimpijskih igrah. Pa ga imam tudi tukaj zaradi nesrečnih okoliščin bistveno, bistveno preveč. Žal mi je teh mladih ljudi, ki se štiri leta pripravljajo na OI, pa potem pride do poškodb še pred tekmami. Cilka, Rok, Robert ... Upam, da je v naši reprezentanci zdaj tega konec,« je še pristavil Matjaž Turel.