Polet: Olimpijada izloča kolesarje

Prometna ureditev v času olimpijskih iger na stranski tir postavlja najmanj škodljive udeležence v prometu - kolesarje.

Objavljeno
17. julij 2012 13.01
T.S., Polet
T.S., Polet
Veliki problemi so očitno prihranjeni za konec, bi lahko rekli ob potezah organizatorjev olimpijskih iger. Če jim je glavobol povzročila varnostna služba, ki ni bila sposobna zagotoviti dovolj osebja za varovanje objektov in udeležencev, se zdaj črni oblaki zgrinjajo nad tiste, ki skrbijo za logistiko. Prihodi prvih gostov namreč potrjujejo temne slutnje pesimistov, ki so zatrjevali, da bo že tako velika gneča na cestah kljub določenim ukrepom le še večja.

In ker ukreniti ni več mogoče nič več bistvenega, se je vodstvo logistične službe odločilo, da še tisto nekaj prostora, ki ga je ostalo na razpolago za "zajetje", vzame, komu drugemu kot, kolesarjem. In to kljub temu, da se London zadnjih nekaj let poskuša intenzivno promovirati kot mesto, ki zna poskrbeti za kolesarje, kot mesto, ki tovrstni transport intenzivno vzpodbuja in namenoma privilegira. In, kar je najhuje, ne samo na cestah.

Zakaj so kolesarjenje prepovedali na slabih 50 kilometrih t.i. olimpijskih poti v centralnem delu Londona, si lahko preberete na Polet.si ali kliknite TUKAJ!