Robert Kranjec se je fantom opravičil

Peter Prevc po ekipni tekmi: Enkrat je na vrhu eden, drugič drug. To je realen svet, rezultati so tudi realni glede na treninge.

Objavljeno
17. februar 2014 23.17
ZOI
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Rdeča Poljana - Slovenski smučarski skakalci nastopov na 22. zimskih olimpijskih igrah v Sočiju niso kronali še s (pričakovanim) tretjim odličjem, zanj je bil v ekipni tekmi, ki so jo varovanci glavnega trenerja Gorana Janusa končali na petem mestu, ponovno izjemno razpoloženi Peter Prevc žal premalo. »Glede na zadnje tekme smo bili favoriti, a v našem športu se vse hitro menja. Enkrat je na vrhu eden, drugič drug. To je realen svet, rezultati so tudi realni glede na treninge. Dali smo vse od sebe, a tekmeci so bili enostavno boljši,« je poudaril dobitnik dveh olimpijskih odličij Prevc.

Najbolj se je za spodletel poskus naskoka na zmagovalni oder krivil Robert Kranjec, ki je tokrat nastopil brez opornice. Nikakor si ne more odpustiti, da ga je pri prvem skoku krepko polomil: »Razočaran sem. V prvi skok sem šel z napačno predstavo in ga zgrešil. Trudil sem se po najboljših močeh, a očitno še premalo. Vse sem naredil, da bi ekipi dal čim več, pa ji žal nisem. Vso sezono sem mislil na Soči, se zbujal z mislijo na olimpijske igre. Tvegal sem, a žal razočaral. Fantom sem se že opravičil.« A mu je Prevc hitro vrnil: »Robi se res nima za kaj opravičevati. Pravi borec je, naredil je vse, kar je bilo v njegovi moči.«