Sara Isaković hitrejša kot zjutraj, a daleč od finala

Sanj o ubranitvi srebrne kolajne iz Pekinga 2008 je Saro Isaković konec. Njen čas 1:58,47 ni zadostoval za finale.

Objavljeno
30. julij 2012 20.20
Posodobljeno
30. julij 2012 20.30
OI London
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Slovenska plavalka Sara Isaković je na OI v Londonu ostala brez finala discipline 200 prosto, kjer bi branila srebrno kolajno iz Pekinga leta 2008. Njen čas 1:58,47 je zadostoval za končno 14. mesto.

Isakovićeva se je že v dopoldanskih kvalifikacijah za las uvrstila v večerni polfinale. S časom 1:58,98 se je uvrstila na skromno 16. mesto. V polfinalu je jutranji čas sicer izboljšala, za uvrstitev v finale ji je zmanjkalo devet desetink.

Najhitrejša je bil Avstralka Brone Barratt (1:56,08), olimpijska prvakinja iz Pekinga, Italijanka Federica Pellegrini, ki je nastopila v durgi polfinalni skupini, se je v finale uvrstila kot četrta (1:56,67).

Žalost, a brez solz

Roko na srce, ubranitev srebrne kolajne je bila sicer ob njenih letošnjih rezultati precej nerealen cilj. Pred odhodom v London je na mitingu v Radovljici plavala debelih pet sekund počasneje od izida kariere pred štirimi leti, tudi njen prijavljeni čas ni napovedoval boja za finale.

Toda v kvalifikacijah se ji je vseeno izšlo. Dosegla je zadnji, 16. čas in obljubila, da bo šlo popoldan še hitreje. Tudi to ji je uspelo, a ni bila dovolj hitra za torkov večerni finale. Kljub temu je bila zadovoljna, saj si je priplavala polfinalni nastop, zaenkrat edini slovenskih plavalcev na teh igrah.

»Kaj naj rečem, malo sem žalostna, saj sem ciljala na finale. Sploh glede na počutje sem računala na boljši rezultat. Na olimpijskih igrah ne morem plavati le pol sekunde bolje kot na evropskem prvenstvu. Ne vem, kaj mi je manjkalo, morda tiste hitrosti, čeprav sem se zadnjih 50 veliko bolje počutila kot zjutraj. To je zdaj še ena življenjska izkušnja, ki je pokazala, kaj sem dejansko dosegla pred štirimi leti, 1:54,91 bo eden najboljših časov na svetu. Zame so bile to tretje igre, kar je tudi uspeh, ne bom se razjokala, ker nisem v finalu, a želja je zanesljivo bila,« je svoj nastop ocenila Radovljičanka.

Že načrtuje »comeback«

Kot je priznala je, letos ni posvetila plavanju toliko pozornosti kot pred Pekingom, pač pa se je bolj osredotočila na študij v ZDA in na prvenstvo NCAA. » Vrnila sem se domov, kjer sem vsak dan štiri mesece veliko trenirala. Mislim, da bi lahko dosegla ta finale, saj niso plavale tako hitro, kot sem pričakovala,« je za STA povedala Isakovićeva.

V sredo jo čaka nov nastop, ko bo z Uršo Bežan, Anjo Klinar in Mojco Sagmeister plavala še v štafeti 4×200 prosto v sredo. »Ne premišljujem za naprej, kaj bo po sezoni. Zdaj se bom osredotočila na štafeto, potem pa privoščila malo počitka, morda potrebujem le to, potem pa naredim ‘comeback'« je še povedala Isakovićeva.