Savšek in Kauzer zanesljivo v polfinale

Kanuist Benjamin Savšek in kajakaš Peter Kauzer sta si zagotovila nastop v polfinalu slaloma na divjih vodah.

Objavljeno
29. julij 2012 16.21
Posodobljeno
29. julij 2012 16.21
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - V polfinale slaloma na divjih vodah sta se uvrstila tako kanuist Benjamin savšek kot tudi kajakaš in prvi slovenski adut za olimpijsko zlato, Peter Kauzer.

Savšek je svoje nastope na OI v Londonu začel odlično in prvo kvalifikacijsko vožnjo končal kot najhitrejši. Progo, na kateri je veter občasno močno nihal vratca, odveslal brez dotika in se s časom 90,83 sekunde praktično že uvrstil v polfine. Najbližja zasledovalca, Španca Anderja Elosegija in Francoza Tonyja Estangueta, je ugnal za kar 2,41 sekunde.

V drugem nastopu je tako nastopil povsem sproščeno, napravil nekaj napak in si do cilja nabral 110 kazenskih sekund. Tako je kvalifikacije končal na skupnem drugem mestu, prehitel ga je dvakratni olimpijski prvak Michal Martikan.

S kvalifikacijami je že opravil tudi prvi slovenski adut za kolajno Petzer Kauzer, ki pa je bil v svojem prvem nastopu precej zadržan. Hrastničan je z enim dotikom za vodilnim, Špancem Samuelom Hernanzom, zaostal 3,91 sekunde in je bil po prvi kvalifikacijski vožnji na 9. mestu. A je bil v drugo, ko ga je sicer motil močan dež, bolj prepričljiv, dosegel je najboljši čas, v polfinale pa se uvrstil kot peti najhitrejši.

»V prvi vožnji sem bil malo 'razštelan'. Po Pekingu sem spet doživel kar malo živčnosti na startu, kar me je malo presenetilo. Pa tudi čolna nisem dobro držal, imel težave čez progo, se zabijal v bande, tudi razbil čoln, tako da so ga morali med prvo in drugo vožnjo popraviti. Vedel pa sem, da sem dovolj hiter, samo napake nisem smel narediti, tako da sem drugo vožnjo odpeljal rutinirano, brez pretiravanja in to je to,« je po kvalifikacijah povedal Kauzer.

V sredin polfinale se je prebilo 15 tekmovalcev, najhitrejši med njimi pa je bil Nemec Hannes Aigner, ki je v drugi kvalifikacijski vožnji veslal sanjsko in za več kot tri sekunde in pol ugnal vso konkurenco.