»Schlieri« jezen na Pointnerja

Skakalni favoriti na veliki olimpijski napravi: Peter Prevc prvi izzivalec Poljaka Kamila Stocha.

Objavljeno
15. februar 2014 01.10
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport
Rdeča Poljana – Favoriti za drevišnjo tekmo na veliki skakalnici so bolj ali manj isti, kot so bili že na srednji napravi. Glavna kandidata za osvojitev naslova olimpijskega prvaka ostajata Peter Prevc in Kamil Stoch, ki bi v primeru nove zmage postal šele tretji skakalec z dvema posamičnima zlatima lovorikama na istih OI po Mattiju Nykänenu (Calgary '88) in Simonu Ammannu (Salt Lake City '02 in Vancouver '10).

Čeprav je bil poljski zvezdnik na srednji skakalnici razred zase, je tekmecem posredno »zagrozil«, da še ni prikazal svojih najboljših skokov. Ob tem je priznal, da je moral po sredinem padcu seči celo po protibolečinskih tabletah, v isti sapi pa dodal, da ga obtolčeni komolec na srečo ne ovira. Ammann je Stochovo zdajšnje skakanje primerjal s svojim iz zlatega Vancouvra '10, sam pa po nedeljskem razočaranju (17.) stavi na čudež in upa, da Avstrijci ne bodo več vohunili za njim. Toni Giger, ki je pri naših severnih sosedih zadolžen za razvoj opreme, je namreč v skakalnem stolpu, kjer se sploh ne bi smel zadrževati, fotografiral Ammannove nove vezi. V švicarskem časniku Blick so početje Avstrijcev, ki so od pristojnih prejeli opomin, označili celo za svinjarijo.

Kot da to še ne bi bilo dovolj, je v rdeče-belo-rdeči reprezentanci še počilo med Gregorjem Schlierenzauerjem in trenerjem Alexandrom Pointnerjem. Avstrijski zvezdnik je namreč izjavil, da bi se moral »glavni in odgovorni« zamisliti nad tem, ker mu ne gre, saj mu prav on ni dovolil vzeti s seboj osebnega trenerja Markusa Maurbergerja.