Srebrni Primož Kozmus se je vrnil domov

Na Brniku je navdušena množica pričakala še četrtega slovenskega olimpijskega junaka - srebrnega Primoža Kozmusa.

Objavljeno
10. avgust 2012 15.50
Kozmus
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Brnik - V domovino se je vrnil še četrti slovenski dobitnik kolajne na OI v Londonu, srebrni metalec kladiva Primož Kozmus. Na letališču Jožeta Pučnika na Brniku so ga pričakali najbližji, med njimi žena Maja in hčerka Marija Rosa, pa tudi navdušena množica večinoma brežiških navijačev, ki mu danes zvečer pripravljajo sprejem tudi v domačem kraju.

Kozmus si je bo prihodu vzel nekaj časa za novinarje in se še enkrat spomnil finala, kjer je bil tudi v igri za zlato. »Tudi sam sem naredil veliko napak, česar smo bili sicer prej vajeni predvsem od tekmecev. Ampak sem tudi doživel to izkušnjo, da ne gre vse kot po maslu,« je dejal. »Sem pa imel to srečo, da je bil ta rezultat dovolj za drugo mesto, kar je odličen uspeh, sploh ob takšni sezoni, ki je bila precej turbulentna,« je dodal.

Kot piše STA, je Kozmus obenem napovedal tudi svoj naslednji olimpijski nastop, leta 2016 v Riu. »Bomo videli, kako se bo obnašalo moje telo. Načrt pa je, da pridem tja zdrav in pripravljen na nove podvige,« je pojasnil.

Njegov trener Primož Četrtič je glede tempiranja forme Kozmusa dejal, da je bil pri tem le pomoč in podpora, medtem ko je bil glavni generator forme Kozmus sam. »Primož ima že precej izdelano formulo, ve kako se pride do rezultata,« je pojasnil in dodal, da si šteje v čast, da je z lahko sodeloval z brežiškim atletom pri osvojitvi takšnega uspeha.

Kozmus se je po novinarski konferenci že podal med navijače, s katerimi bo praznoval še danes v Brežicah, nato pa si bo privoščil dan ali dva dopusta. Kmalu bo že nadaljeval s treningi, septembra ga namreč čakata še dve tekmi, na katerih želi ostati na sebi primernem nivoju.