Taljat, Božič in Terčeljeva v polfinalu

Kanuista Sašo Taljat in Luka Božič sta v kvalifikacijah osvojila 6. mesto, kajakašica Eva Terčelj je bila 11.

Objavljeno
30. julij 2012 09.27
Posodobljeno
30. julij 2012 15.22
OLY-CANO-CSWK1-HEATS-DAY3/
D. O., Š. Ro., Delo.si
D. O., Š. Ro., Delo.si
London - V polfinale slaloma na divjih vodah na OI v Londonu sta se uvrstila še dva slovenska čolna. Med kanuističnimi dvojci je to uspelo Sašu Taljatu in Luki Božiču, ki sta bila v kvalifikacijah šesta, med kajakašicami pa Evi Terčelj, ki se je v polfinale prebila z 11. dosežkom.

Taljat in Božič sta prvi kvalifikacijski preizkušnji končala na četrtem mestu, tako kot v prvi pa sta tudi v drugi vožnji napravila en dotik ter pristala na skupno šestem mestu. Najhitrejša sta bila Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche, slovenska posadka pa je za njima zaostala 4,10 sekunde. Polfinale, kamor se je prebilo deset čolnov, bo v četrtek.

Mlada slovenska slalomistka na divjih vodah Terčeljeva je prvo kvalifikacijsko vožnjo kajakašic na olimpijskih igrah v Londonu ob enem dotiku končala na sedmem mestu, v drugi pa je vratca dotaknila dvakrat in na koncu bila 11. Tudi to pa je bilo povsem dovolj za napredovanje v četrtkov polfinale, kjer bo nastopilo 15 tekmovalk. Terčeljeva je tako postala prva Slovenka v tem športu s polfinalom na OI. Najhitrejša v kvalifikacijah je bila Španko Maialen Chourraut.

Že v nedeljo sta si polfinale zagotovila kajakaš Peter Kauzer, ki ga naslednji nastop čaka v sredo, in kanuist Benjamin Savšek, ki ga odločilne preizkušnje čakajo že jutri, piše STA.

»S prikazanim smo vsekakor zadovoljni, saj smo izpolnili še cilj drugega dneva, se pravi, da sta se še dva čolna uvrstila v polfinale. Zdaj imamo v polfinalu vse štiri posadke. Polfinale bo spet nova tekma na novi progi, ki bo postavljena jutri zjutraj, tako da jo bomo lahko šele takrat ocenili. Mislim, da so vsi tekmovalci, tudi Luka in Sašo ter Eva pokazali, da so dobro pripravljeni. Predvsem Luka in Sašo sta v obeh vožnjah pokazala dobro predstavo, Eva pa tudi, predvsem v prvem delu, ko je pokazala zelo hitro in tekočo vožnjo. Mislim, da bodo vsi naši tekmovalci tudi v nadaljevanju pripravljeni na dober rezultat,« je po dobrih nastopih slovenskih slalomistov povedal direktor kajakaških reprezentant Andrej Jelenc.