Tina se je naužila olimpijskega duha

Smučarska šampionka Tina Maze je bila na odprtju olimpijskih iger v Sočiju ena od najbolj obleganih zvezdnic.

Objavljeno
09. februar 2014 01.53
OLYMPICS-ALPINESKIING/
Vito Divac, poročevalec
Vito Divac, poročevalec
Soči – Tina Maze se je naužila olimpijskega duha in je nared za bitko za kolajne. Polna je pozitivne energije, del priprav na pet nastopov je bil tudi ogled slovesne otvoritve. V mimohodu tokrat ni nosila zastave kot pred štirimi leti v Vancouvru, a je skupaj z Andreo Massijem in fizioterapevtko Nežko Poljanšek uživala, kot zna, ko se ji odpre srce in ji je nekaj všeč. »Bila sem spet na otvoritvi, da občutim olimpijski duh in razumem, zakaj sem v Sočiju. Najlepše je bilo, ko so prižgali olimpijski ogenj in dvignili zastavo,« je dejala Črnjanka.

Navkljub poznemu prihodu v olimpijsko vas na hribu nad Rdečo poljano je opravila dva treninga z utežmi, nato pa še vadila slalom. Na otvoritvi je bila ena od najbolj obleganih zvezdnic. Ne sicer tako, kot denimo nosilka ognja Marija Šarapova, ki pa jo je navdušila z njenim navdušenjem. »Pomemben je veliki olimpijski duh, ki smo ga športniki poslali svetu. Ponosna sem, da sem del tega,« se je Mazejeva odzvala tudi na spletu.

Z vlogo, ki ji jo je namenil svetovni tisk, se ne obremenjuje, sprejema pa jo le toliko, kot zmore in zna. »To, da se hočejo slikati z menoj, je del tega, kar sem dosegla,« je pojasnila, zakaj nima zadreg s priljubljenostjo. Najbrž pa se noče ali pa se niti ne zaveda, kakšno bo imela, če bo šla po lastnih željah in napovedih svetovnih medijev, ki jo imajo za eno največjih zvezdnic Sočija 2014. Večinoma ji napovedujejo tri zlate kolajne ...