V Londonu zaplapolala slovenska zastava

Organizatorji olimpijskih iger so na osrednjem trgu v olimpijski vasi dvignili slovensko zastavo.

Objavljeno
26. julij 2012 22.58
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si
London - Prireditelji olimpijskih iger so se danes z manjšo slovesnostjo spomnili med drugim tudi slovenske reprezentance in na osrednjem trgu v olimpijski vasi slovesno dvignili slovensko zastavo.

Prireditve, ob slovenski zastavi so dvignili tudi zastave Bosne in Hercegovine, Džibutija, Gruzije in Tunizije, se je udeležilo dobrih 30 slovenskih športnikov. V delegaciji ni bilo predsednika Republike Slovenije Danila Türka, ki se je zaradi tehničnih težav letala zadržal v Benetkah in bo danes v London prispel z zamudo.

Predsednik OKS Janez Kocijančič je pohvalil organizatorje za do zdaj dobro opravljeno delo, z ocenjevanjem pa želi razumljivo počakati do konca iger. »Predvsem je bila navada Juana Antonia Samarancha, da je za vsake igre dejal, da so najboljše doslej. Jaz bi z oceno počakal, pa potem ocenil. To bodo predvsem zelo konkurenčne olimpijske igre za športnice in športnike, oziroma težke, saj bo zelo težko doseči dober rezultat, posebej zato ker so tukaj sami odlični športniki vseh narodov. Zaenkrat lahko rečem, da so prvi vtisi zelo dobri. Organizatorji so se potrudili, potrudilo pa se je tudi vreme, ki je vsaj v teh dneh zelo lepo. Želim si, da bi slovenski šport ostal tak kot je, da bi nadaljeval z uspehi, da bi se glede na velikost dežele obdržal v svetovnem vrhu,« si je zaželel Kocijančič.

Slovesna otvoritev poletnih olimpijskih iger bo jutri ob 22. uri.