V Wimbledonu igrali le pod streho

Na teniškem olimpijskem turnirju v Wimbledonu so si napredovanje pod streho zagotovili Novak Đoković, Andy Murray ...

Objavljeno
29. julij 2012 23.49
OI London
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
London - Padavine so v Wimbledonu premešale spored olimpijskega teniškega turnirja. Tako je odpadla večina preostalih dvobojev prvega kola, med tistimi, ki so se lahko obrisali pod nosom, je bil tudi slovenski igralec Blaž Kavčič. Slednji se je že pričel ogrevati za dvoboj z Indijcem Vishnujem Vardhanom, vendar je bila travnata podlaga preveč spolzk.

Uvodne nastope bi morale v nedeljo opraviti tudi Polona Hercog ter dvojica Katarina Srebotnik/Andreja Klepač, ki se bodo v Wimbledon znova podale jutri, ko je vremenska napoved boljša. Polona Hercog bo lopar prekrižala s Španko Mario Sanchez Martinez, ženski dvojici Katarina Srebotnik - Andreja Klepač pa je žreb v prvem krogu namenil gruzijsko navezo Margarita Čahnašvili - Ana Tatišvili, poroča STA.

Na sveti travi so tako lahko izvedli le dvoboje na osrednjem igrišču pod streho. Nadaljevanje so si med drugimi zagotovili Srb Novak Đoković, Škot Andy Murray in Rusinja Marija Šarapova, medtem ko je za presenečenje dneva poskrbela Nemka Julia Görges, ki je izločila drugo nosilko, Poljakinjo Agnieszko Radwansko.

Dokaj lahko delo sta imela tudi Murray, ki je Švicarju Stanislasu Wawrinki oddal šest iger, in četrti nosilec Španec David Ferrer, ki je Kanadčana Vaseka Pospisila premagal z dvakrat 6:4, medtem ko je moral Djoković odigrati tri nize. Prvega je dobil Italijan Fabio Fognini v podaljšani igri, naslednja dva pa sta pripadla srbskemu tenisaču s 6:2 in 6:2.