Anže Kopitar olimpijsko slovesnost dočakal med Kralji

Če ne na slovesnem odprtju v Sočiju, je Anže Kopitar ponosno stal ob slovenski zastavi kar na ledu v Los Angelesu.

Objavljeno
07. februar 2014 22.56
SPO-HKO-HKN-DETROIT-RED-WINGS-V-LOS-ANGELES-KINGS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Anže Kopitar, prvi zvezdnik v slovenski hokejski reprezentanci, ki bo čez nekaj dni začela zgodovinske nastope na OI v Sočiju, ima še vedno obveznosti v NHL, risom pa se bo pridružil šele v začetku prihodnjega tedna. A je poskrbel za dobro popotnico v Soči. Na zadnji tekmi pred olimpijskim premorom je moštvo Los Angeles Kings premagalo Columbus, ob tem pa dosegel že svojo 333. podajo v karieri in 30. v sezoni.

Če je Kopitar zamudil slovesnost ob odprtju iger, na kateri so bili v prvi vrsti hokejisti z zastavonošo Tomažem Razingarjem na čelu, je ob slovenski zastavi lahko ponosno stal vsaj po tekmi na domačem ledu v Staples centru.

Navijači so na posebni predstavitvi lahko pozdravili vse olimpijce iz vrst Kraljev: s Kopitarjem se bo hitro spet srečal Slava Vojnov, ki bo zaigral za rusko vrsto. Pod kanadsko zastavo nastopi čakajo Jeffa Carterja in Drewa Doughtyja, za ZDA, ki se bo prav tako pomerila z risi, pa bosta zaigrala Dustin Brown in vratar Jonathan Quick.

Slovenija bo v skupini A proti Rusiji igrala na prvi tekmi, v torek, 13. februarja, proti ZDA pa tri dni pozneje, 16. februarja.

Predstavitev olimpijcev v moštvu Kraljev si oglejte v videu.