Vihtenje zastave ena lepših obveznosti

Slovensko ekipo bo na današnji uvodni slovesnosti (začetek ob 17.14) ZOI v Sočiju popeljal hokejski kapetan Tomaž Razingar.

Objavljeno
07. februar 2014 10.50
ZOI
Siniša Uroševič, poročevalec
Siniša Uroševič, poročevalec
Soči - Kdorkoli se udeleži uvodne slovesnosti olimpijskih iger, si ta dogodek zapomni za vekomaj. Prav posebna čast pa je doletela Tomaža Razingarja, kapetana naše hokejske reprezentance, ki bo danes v povorki športnikov nosil in vihtel slovensko zastavo.

Za 34-letnim Blejcem je že zelo pisana športna pot. Preizkušal se je po različnih hokejskih deželah. Ta čas je član kluba v drugem kakovostnem razredu na Švedskem, najbolj nepozabna zanj ostaja dveletna izkušnja iz Pardubic, ene kultnih zasedb priznane češke extralige. Pri reprezentanci se je prebijal v skupino A svetovnega hokeja, se iz nje vračal v B, s soigralci pa pred enim letom doživel še eno veliko zgodbo − uvrstitev na olimpijske igre.

V Rusiji bo prav hokejski turnir zaradi izjemne priljubljenosti te panoge in moči domače reprezentance še posebej pod drobnogledom, povrhu se bo Slovenija pomerila z gostitelji že na svoji prvi tekmi. Še prej pa bo danes Razingar popeljal našo olimpijsko reprezentanco k predstavitvi vseh na uvodni slovesnosti.

»Nošenje zastave bo zame ena lepših preizkušenj. Brez skrbi, ne bo prenaporno, bo že dovolj časa nato za oddih in nadaljevanje priprav za turnir,« se je nasmehnil ob novinarskem obisku v olimpijski vasi in namigu, češ da hokejsko palico že dolgo obvlada, zastave pa ne vihti prav vsak dan ...

Sicer pa je kapetan znova navdušen nad razpoloženjem pri naši izbrani vrsti. »Stroka nam po svetu ne pripisuje prav veliko možnosti za presenečenje proti kateri od velikih ekip, a tako je bilo že pred enim letom na kvalifikacijskem turnirju za Soči. Res, naša moč se skriva v izjemnem moštvenem duhu, kar nikakor ni fraza, ampak je ponavljajoče se dejstvo iz leta v leto,« omeni Razingar in podčrta tako izjemno zagnanost na treningu kot tudi utrip v slačilnici: »Nikdar nam ni dolgčas. Sicer pa je predvsem pomembno ostati pokončen tudi v primeru porazov. Marsikaj smo prestali v zadnjih letih, ta reprezentanca zares diha enotno.«

Slovenska hokejska vrsta bo sicer predvidoma popolna v ponedeljek, ko se ji bo iz NHL pridružil še Anže Kopitar. Na OI pa se bo nato z drugimi risi prvič preizkusil v četrtek proti Rusiji.