Krst Vozlove in Sagmeistrove, Čarmanova zadovoljna

V olimpijskem vodnem mestu so se danes predstavile tri slovenske plavalke: Anja Čarman, Tjaša Vozel in Mojca Sagmeister.

Objavljeno
29. julij 2012 11.22
Posodobljeno
29. julij 2012 11.43
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - V olimpijskem vodnem mestu je danes z nastopi že opravila trojica slovenski plavalk, od katerih sicer ni bilo pričakovati vidnejših rezultatov. Mladi Tjaša Vozel in Mojca Sagmeister sta uspešno prestali olimpijski krst, Anja Čarman pa je bila po težavah s poškodbo rame tudi zadovoljna s prvim nastopom v Londonu.

Prva se je od trojice predstavila Čarmanova in v kvalifikacijah na 100 m hrbtno dosegla čas 1:02,68. Ta ji sicer ni prinesel napredovanja, na koncu je zadostoval za 34. mesto, vseeno pa Čarmanova ni bila preveč razočarana. Navsezadnje je plavala najhitreje v sezoni, četudi osem desetink počasneje od osebnega rekorda. »Zelo sem zadovoljna. Letos sem izgubila pomembne tri tedne treninga in tole je bilo dobro ogrevanje,« je povedala Čarmanova, ki več pričakuje od nastopa na 200 hrbtno.

Vozlova je na 100 m prsno dosegla najboljši jutranji čas v karieri in bila z 1:09,63 in najboljša v svoji skupini. A ji to ni prineslo napredovanja v polfinale, po času se je namreč uvrstila na končno 30. mesto.

V disciplini 400 m prosto se je predstavila še ena mlada plavalka, 16-letna Mojca Sagmeister in vpisala čas 4:21,55 ter se uvrstila na 32. mesto. Korošica je prebrodila tremo pred nadaljevanjem, ko je čaka štafetna tekma. »Treme je bilo res veliko, a zdaj sem vesela, da sem plavala tudi na olimpijskih igrah,« je povedala mlada plavalka.

V ponedeljek bosta slovenske barve v bazenu branila radovljiška plavalca Sara Isaković na paradnih 200 prosto, kjer brani srebro iz Pekinga 2008 in Robi Žbogar na 200 delfin.