Na planiški ekipni tekmi brez Jerneja Damjana (VIDEO)

Jutri (ob 10. uri) bodo na moštveni preizkušnji slovenske barve zastopali brata Prevc, Jurij Tepeš in Anže Semenič.

Objavljeno
24. marec 2017 19.48
Planica 2017
J. P.
J. P.

Planica - Glavni trener slovenskih smučarskih skakalcev Goran Janus je imel po današnji posamični tekmi v poletih v Planici, na kateri se je kar pet njegovih varovancev prebilo med dobitnike točke, a višje kot do desetega mesta Petra Prevca ni šlo, težko delo, koga izbrati za jutrišnjo ekipno preizkušnjo s štartom ob 10. uri (poskusni poleti bodo na sporedu že uro prej). Po tehtnem premisleku je izbral brata Petra in Domna Prevca, Jurija Tepeša in Anžeta Semeniča, odpadel je Jernej Damjan. Spomnimo: Peter je bil danes najboljši slovenski »orel« na tekmi, Domen je bil najprepričljivejši med vsemi v poskusni seriji, Jurij in Anže sta blestela v včerajšnjih kvalifikacijah. 

»Poskusna serija je danes obetala veliko več, kot smo nato iztržili. V prvi seriji smo ga lomili, resda tudi razmere niso bile optimalne, toda letos so v Planici pač takšne, in to ni bil razlog za tak razplet. Delali smo napake, konkurenca pa je dobro odskakala. Podobno je že vso zimo: treningi in kvalifikacije so običajno dobri, nato pa se na tekmi ne izide vselej po načrtih. S tem seveda nisem zadovoljen. V vseh petih letih, odkar sem na čelu ekipe, smo pod Poncami vselej zmagovali ali bili na stopničkah. Tokrat tega nismo dosegli, očitno je moralo priti tudi do tega. Vseeno bo cilj na ekipni tekmi zmagovalni oder,« je pod opravljeno potegnil črto Janus.

Glede jutrišnje preizkušnje je še dodal: »Jasno je bilo, da bodo na njej nastopili najvišje uvrščeni v razvrstitvi poletov, torej Tepeš in brata Prevc. Danes se je odločalo med Semeničem in Damjanom, prvi je bil boljši.« O nedeljski posamični tekmi pa je Janus pristavil: »Ker je Nemec Andreas Wank danes ostal brez točk za svetovni pokal, bo verjetno lahko nastopil tudi Anže Lanišek, ki bo tako zaokrožil peterico domačih predstavnikov, ob obeh Prevcih, Juriju in Jerneju.« Današnje dogajanje v dolini pod Poncami je sicer po oceni prirediteljev spremljalo 16.500 skakalnih navdušencev, v dveh dneh so jih našteli že 31.500.