Polet: Vadba na dopustu

Vsako leto so mokre želje vsakega rekreativca dolg dopust, na katerem bi lahko tekel vsak dan, na katerem bi lahko treniral »na polno«.

Objavljeno
30. julij 2014 16.51
Klemen Laurenčak, Polet
Klemen Laurenčak, Polet

Na katerem bi lahko nadomestil izgubljeni trening za nazaj, pa tudi za kakšen mesec vnaprej. Malce pretiravam, ampak tako nas tudi poznajo domačini pri sosedskih turističnih zaselkih. S seboj na dopust vzamemo vso možno športno opremo, ker bomo ves dan prosti in nasploh športno aktivni. V tem ni nič slabega, daleč od tega, to je treba pozdraviti. Tokrat samo malce razmišljam o svojih izkušnjah in pogovorih s svojimi tekači, ki so večkrat prišli k meni z idejami, naj jim napišem program vadbe za na dopust. Vsi so rekli, naj bo program konkreten, saj bodo lahko tekli vsak dan in podobno. Vsem sem povedal svoje mnenje o dopustih in jih prepričal, naj se na dopustu naspijo, spočijejo, uživajo. Naj preizkusijo kakšno novo stvar (vodni športi, hribi …). Po mojem mnenju je dopust čas, da si spočijete glavo, prečistite misli in se naspite! Večini tekačev, ki jih vsak dan srečujem, manjka spanja (regeneracija). Izrabite dopust tudi za to.

Kaj svetuje trener Poletovih tekaških ekip in primere treningov si preberite v tiskani izdaji priloge Polet ali na www.polet.si.