Primož Brezec končno zaigral

Na igriščih NBA so se predstavili štirje slovenski košarkarji, končno pa je zaigral tudi Primož Brezec, ki je za zmago Toronta nad New Yorkom dosegel 11 točk in tri skoke.

Objavljeno
25. februar 2008 10.51
Fred Jones v napadu proti Rašu Nesteroviću
Toronto - Na igriščih NBA so se predstavili štirje slovenski košarkarji, končno pa je zaigral tudi Primož Brezec, ki je za zmago Toronta nad New Yorkom dosegel 11 točk in tri skoke. Njegov soigralec Radoslav Nesterovič je tekmo končal z osmimi točkami in skoki. Los Angeles Lakers je slavil v Seattlu s 111:91, Saša Vujačič pa je dosegel 13 točk in 4 skoke.

Sacramento je izgubil v Orlandu s 93:112, Beno Udrih pa je v slabih 36 minutah dosegel dve točki, šest podaj in tri skoke. Phoenix je gostil Detroit in visoko izgubil s 86:116, od Portlanda pa je bil boljši Boston, ki je slavil s 112:102. Cleveland je ugnal Memphies s 109:89, Houston je v gosteh premagal Chicago s 110:97, Minnesota pa je na domačem igrišču izgubila z Dallasom s 83:99.

Brezec se je po nedavni selitvi iz Detroita, kar je njegova četrta odkar nastopa v ligi NBA, prvič predstavil kanadskim privržencem, v dvoboju s povprečnim New Yorkom pa je dobro izkoristil svojo minutažo in dosegel 11 točk, medtem ko je njegov reprezentančni soigralec Nesterovič zbral po osem točk in skokov. V domači ekip sta bila najbolj učinkovita Italijan Andrea Bargnani s 25 in Chris Bosh s 17 točkami, v gostujoči pa Jamal Crawford ni ponovil izjemne petkove predstave, ko je Torontu nasul 43 točk, tokrat jih je dosegel 26.

V Seattlu je blestel Kobe Bryant, ki je v pičlih 26 minutah dosegel 21 točk in deset podaj, solidno predstavo pa je prikazala tudi njegova slovenska "alternativa" Vujačič s 13 točkami. Za najvišjo gostujočo zmago kalifornijske ekipe v tej sezoni si nemalo zaslug lastita tudi Španec Pau Gasol z 22 točkami in Lamar Odom z 19 točkami in 11 skoki. Kralji so izgubili na Floridi, največje težave pa so imeli z Dwigtom Howardom, ki je dosegel 26 točk in deset skokov. Pri Sacramentu je bil najbolj učinkovit Ron Artest s 23 točkami.
V noči filmskih nagrad, ki je bila v Los Angelesu, so si košarkarskega oskarja prislužili igralci Detroita, ki so se dobesedno poigrali s Phoenixom in jih v gosteh ugnali z tridesetimi točkami razlike. Kar šest igralcev iz središča ameriške avtomobilske industrije je doseglo več kot deset točk, blestel pa je Rasheed Wallace, ki je v 26 minutah dosegel 22 točk. V razglašeni ekipi iz Arizone je bil najbolj učinkovit Amare Stoudemire z 31 točkami, odpovedala pa sta prvi violini Steve Nash (11 točk in šest podaj) ter Shaquille O'Neal (sedem točk in 11 skokov).

Houston je v zadnjem času v izjemni formi, za dvanajsto zaporedno zmago, kar je najdaljši niz od sezone 1993/94, pa si največ zaslug lasti vsestranski Tracy McGrady s 24 točkami in osmimi podajami. Pri Bikih iz Chicaga je bil najbolj učinkovit Tyrus Thomas z 18 točkami. Cleveland ni imel veliko težav z Memphisom, najbolj učinkovit pa je bil LeBron James s 25 točkami in 11 podajami, najnovejša okrepitev Ben Wallace pa je tekmo končal z 12 točkami in 10 skoki.

Vrnitev Jasona Kidda v Dallas je zadetek v polno, organizator igre in lovec na trojne dvojčke pa je to dokazal v Minneapolisu, kjer je za zmago svoje ekipe prispeval 17 podaj. Najbolj učinkovit je bil Nemec Dirk Nowitzki z 29 točkami. Boston je v Portlandu prekinil niz treh zaporednih porazov, za zmago Keltov pa ima največ zaslug Paul Pierce s 30 točkami.