Robič iz protesta odstopil

Slovenski ulramaratonski kolesar Jure Robič na dirki čez Ameriko ni zabeležil še pete zmage. Čeprav je bil praktično v vodstvu od začetka, se je na zadnji kontrolni točki odločil, da zaradi nestrinjanja s sodniškimi odločitvami odstopi.

Objavljeno
26. junij 2009 08.05
Posodobljeno
26. junij 2009 08.15
Ma.J./STA
Ma.J./STA
New York - Slovenski ulramaratonski kolesar Jure Robič na dirki čez Ameriko (RAAM) ni zabeležil še pete zmage. Čeprav je bil praktično v vodstvu od začetka, se je na zadnji, 51. kontrolni točki v Mt Airyju, na katero je prišel nekaj minut pred Švicarjem Danijem Wyssom, odločil, da zaradi nestrinjanja s sodniškimi odločitvami odstopi.

"Zaradi spornih kazni in neupoštevanja naših pripomb o kršitvah drugih tekmovalcev se je Jure skupaj z ekipo odločil, da dirke ne konča kot drugouvrščeni, ampak odstopi na zadnji časovni postaji. Danes se je pisala zgodovina RAAM-a. Jure in Dani sta uprizorila najtesnejši spopad doslej in na koncu ni zmagal najhitrejši," so sporočili z Robičevega tabora.

Drugi slovenski kolesar Marko Baloh ima do konca še nekaj kontrolnih točk, po odstopu Robiča je povsem blizu tretjemu mestu.