Robič: Samo človek sem

Jure Robič bo prihodnji teden znova odšel na dirko preko Združenih držav Amerike, kjer je zadnji dve leti po 5000 kilometrih kolesarjenja na cilj obakrat prišel prvi.

Objavljeno
02. junij 2006 20.20
Jure Robič
Ljubljana - Slovenski ultramaratonski kolesar Jure Robič bo prihodnji teden znova odšel na prestižno dirko preko Združenih držav Amerike (RAAM), kjer je zadnji dve leti po 5000 kilometrih kolesarjenja na cilj obakrat prišel prvi. Pred odhodom v ZDA pa je Robič predstavil tudi svojo najnovejšo pridobitev - knjigo z naslovom Samo človek sem -, ki jo je spisal športni novinar Tomaž Kovšca in pripoveduje o preizkušnjah, vzponih in padcih, s katerimi se je ultramaratonski kolesar soočal na dirkah.

Robič bo prihodnji ponedeljek s svojo spremljevalno ekipo, ki bo sicer letos okrnjena - z njim bo odpotovalo še osem članov - že poletel proti ZDA, kjer se bo prav tako v nekoliko spremenjeni obliki 11. junija začela prestižna preizkušnja RAAM.

"Komaj čakam, da pridem na start," je na novinarski konferenci, kjer je z novinarjem RTV Slovenije Kovšco predstavil novo knjigo, dejal Robič ter dodal, da mu nova pravila na dirki, ki predvidevajo več počitka kot v preteklosti, niso najbolj všeč. Prireditelji so se za ta korak odločili zaradi številnih smrtnih žrtev v preteklosti. Ker se s tem ukinja neprestano kolesarjenje, bo po Robičevem mnenju letos precej bolj v ospredju vloga vodje ekipe. Za razliko od minulih let tokrat vodja ekipe ne bo Miran Stanovnik, temveč njegov dosedanji pomočnik Rajko Petek, ki je pred dirko previden v napovedih: "Nikoli si nisem mislil, da vse vem o tej dirki. Vsake dirke se lotimo znova."