1. NLB Leasing liga: Celjani v Zlatorogu visoko premagali Gorenje

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na prvi tekmi finala 1. NLB Leasing lige premagali Gorenje s 35:25.

Objavljeno
23. maj 2015 15.48
Posodobljeno
23. maj 2015 15.55
Rokomet Celje Gorenje
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Celje - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na prvi tekmi finala 1. NLB Leasing lige v Zlatorogu visoko premagali Gorenje s 35:25. Druga tekma bo v torek v Velenju.

Zmaga Celjanov je bila povsem zaslužena, saj so vodili od prve do zadnje minute. Gostitelji so po trinajstih minutah vodili s petimi goli razlike (9:4), tik pred koncem polčasa je bila razlika že devet golov (19:10), ob glavnem odmoru pa je bil rezultat 19:11 za Celjane.

Drugi polčas ni prinesel sprememb, saj so domačini z dvema zaporednima goloma povedli za deset (21:11), visoko vodstvo pa so zadržali vse do konca, tako da je trener Branko Tamše v igro poslal tudi mlade člane Gala Marguča, Lucijana Fižuleta in Matica Suholežnika.

Pri Celjanih je bil najboljši strelec Ivan Slišković s šestimi goli, pri Velenjčanih pa Mario Šoštarić s petimi goli.

PRVI POLČAS

Uvodne minute tekme so potekale po željah Celjanov. Ivan Slišković in Luka Žvižej sta bila uspešna v napadu, Matevž Skok pa je ustavil dva strela za prednost 2:0.

Velenjčani so prvi gol dosegli v četrti minuti prek Staša Skubeta, gostitelji pa so odgovorili z goloma Davida Miklaviča in Sliškovića ter si priborili tri gole prednosti (4:1), zato je trener Gorenja Gregor Cvijič zahteval minuto odmora.

Tudi po njej so bili Velenjčani v podrejeni vlogi. Za to je imel veliko zaslug razpoloženi vratar Celja Matevž Skok, ki je ustavil pet izmed prvih šestih strelov na svoja vrata, njegovi soigralci pa so v sedmi minuti dosegli še peti gol (5:1).

Celjani so imeli iz minute v minuto višjo prednost in v 13. minuti po golu Vida Poteka vodili že za pet (9:4). Isti igralec si je dve minuti kasneje prislužil prvo izključitev, kar pa domačinov ni ustavilo, prav nasprotno, Miha Zarabec je z igralcem manj povišal na +6 (10:4).

Pri Velenju so po desetem prejetem golu zamenjali vratarja in namesto Benjamina Burića v vrata poslali Klemna Ferlina. Gostom se je to obrestovalo, saj so se z delnim izidom 3:1 približali na štiri gole (7:11), nato pa je Michal Szyba zadel vratnico, na drugi strani pa je bil dvakrat uspešen Slišković (13:7) in Cvijić je v 22. minuti znova vzel minuto odmora.

Ta ni prinesla želenega preobrata, saj so njegovi varovanci med 25. in 26. minuto izgubili dve žogi, njihovi nasprotniki pa so to kaznovali z goloma Blaža Janca in Miklavčiča (16:8).

Celjski rokometaši so v zaključku prvegap polčasa poskrbeli za najvišjo prednost na tekmi, ko so ob izključitvi Mitje Nosana dosegli dva gola in povedli z 19:10, na glavni odmor pa so odšli s prednostjo osmih golov (19:11).

DRUGI POLČAS

Rokometaši Celja so drugi polčas začeli v enakem ritmu kot prvega. Že v prvi minuti nadaljevanja je bil uspešen Slišković, nato pa je Janc Celjane popeljal do dvomestne prednosti (21:11).

Gostitelji so imeli v prvih desetih minutah drugega polčasa vse stvari v svojih rokah. Njihovi nasprotniki so imeli v 37. minuti priložnost, da se približajo na sedem golov, vendar je Skok ustavil Skubetov strel s sedmih metrov, Janc in Zarabec pa sta bila natančna v napadu in ekipi je znova ločila dvomestna razlika (24:14).

Celjani pa se tu niso ustavili in so še naprej igrali v visokem tempu, tako da so šetnajst minut pred koncem vodili že za dvanajst golov (28:16).

Domači trener Tamše je ob visokem vodstvu ponudil priložnost tudi mlajšim igralcem. Med njimi sta bila Gal Marguč in Lucijan Fižuleto, ki sta se v zaključku tudi vpisala med strelce. Končni rezultat je bil 35:25.

1. NLB Leasing liga

Finale

Celje Pivovarna Laško : Gorenje Velenje 35:25 (19:11) /1:0/

 

Za tretje mesto

Maribor Branik - Trimo Trebnje 38:32 (20:16) /1:0/

(Kaleb 7, Poklar, Mlakar in Jamnik po 5; Murčehajić 7, Florjančič 6, Grandovec 4)