Đoković in Becker končala sodelovanje

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je potrdil, da sta se s trenerjem Borisom Beckerjem po treh letih razšla.

Objavljeno
06. december 2016 22.51
Posodobljeno
06. december 2016 22.51
FILES-TENNIS-GER-SRB-DJOKOVIC-BECKER
Š. Ro.
Š. Ro.

Berlin - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković in legendarni nemški as Boris Becker sta po treh letih končala sodelovanje. O tem se je sicer v javnosti ugibalo že kar nekaj časa, drugi teniški igralec sveta pa je naposled informacijo tudi uradno potrdil.

»Z Borisom Beckerjem sva se skupaj odločila, da končava najino sodelovanje,« je Đoković zapisal na svoji facebook strani. »Cilje, ki sva si jih zadala ob začetku najine skupne poti, sva uresničila, zato se mu želim zahvaliti za sodelovanje, predanost in delo. Na drugi stran se bom zdaj sam osredotočil le na to, da vzdržujem raven svoje igre, si zastavil dober načrt za naslednjo sezono in tudi postavil nove cilje,« je zapisal 29-letni igralec, ki je blestel v prvem delu sezone, nato pa v drugem delu nekoliko padel in tudi izgubil prvo mesto na svetovni lestvici.

Đoković je z Beckerjem osvojil šest od svojih 12 zmag na turnirjih za grand slam: po dve v Melbournu (2015, 2016) in v Wimbledonu (2014, 2015) ter po enkrat še na Roland Garrosu (2016) in v New Yorku (2016).

Becker, ki je v svojih karieri osvojil šest turnirjev za grand slam, se je Đokoviću zahvalil prek twitterja, s fotografijo slavja na OP Francije. 

Ob koncu sezone je Srb že naredil prve menjave v svoji ekipi, ob mastersu Parizu se mu je pridružil španski trener Pepe Imaz.