Ajdovke presenetile Zagorjanke, v finalu s Krimovkami

V polfinalu pokala Slovenije je Krim s 25:16 premagal Krko, Ajdovščina pa je s 26:21 ugnala Zagorje.

Objavljeno
26. marec 2016 16.51
Posodobljeno
26. marec 2016 16.51
acr rokomet
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - V velikem finalu pokala Slovenije se bodo prvič po 22 letih pomerile rokometašice Krima in Ajdovščine. Če so Ljubljančanke v polfinalu po pričakovanjih odpravile Krko s 25:16, so v drugem polfinalu rokometašice Mlinotesta presenetile Zagorje in zmagale s 26:21.

Na prvi tekmi so bile Ljubljančanke  boljše in se zanesljivo uvrstile v finale. Najbolj učinkovita pri Krimu je bila Polona Barič s sedmimi goli, Mirjeta Bajramoska jih je dosegla pet, Tamara Mavsar štiri, Alja Koren tri, Elizabeth Omoregie, Marija Obradović in Nina Žabjek pa so dosegle po dva zadetka. Pri Novomeščankah je Tjaša Veble dosegla štiri, Nina Leskovec in Dominika Mrmolja po tri, Urška Vidic dva ter Nina Ražem, Petra Kramar, Tjaša Rudman in Anja Rudman po zadetek.

Ajdovke so priredile prvovrstno presenečenje in na kolena položile favorizirane tekmice iz Zasavja. Do 38. minute je bila tekma izenačena (14:14), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so prevladovale izbranke Dušana Vidmarja in si zagotovile nastop v velikem finalu.

V primorski ekipi sta blesteli Nina Zulić in Špela Ferfolja, ki sta dosegli po sedem golov, Teja Ferfolja je dodala štiri, Maja Svetik tri, Taja Čajko in Slavica Schuster po dva ter Meta Pipan gol. Pri Zagorju je bila najbolj učinkovita Tjaša Stanko s sedmimi zadetki, Janja Rebolj je dosegla štiri, Valentina Panger in Aneta Benko po tri, Lea Krajnc dva ter Pia Ugrin in Nataša Ljepoja po gol.

»Mislim, da smo si te zmage želeli bolj, kot Zagorjani, kar pa ne pomeni, da jih bomo ugnali tudi na naslednji tekmi državnega prvenstva v Ajdovščini. Menim, da je današnjo tekmi v ključnih trenutkih odločila Špela Ferfolja, ki sem ji danes dal veliko priložnosti in to je zagrabila z obema rokama. Kako napovedati finale? Ta se ne igra, temveč zmaguje,« je po zmagi povedal trener Mlinotesta Dušan Vidmar.

Ajdovke bodo v finalu nastopile prvič po letu 1994, ko so jih v finalu premagale Krimovke. te bodo jutri ob 18. uri napadle že 23. lovoriko.

Zaključni turnir pokala Slovenije, polfinale:

Krka - Krim Mercator 16:25 (9:14)

Zagorje - Mlinotest Ajdovščina 21:26 (10:9)

 

Nedelja, 27. marec:

Tekma za 3. mesto:
15.30 Krka - Zagorje

Finale:
18.00 Krim Mercator - Mlinotest Ajdovščina