Bezjak je ostal brez pokala, bo Slovenija ostala brez Bezjaka?

Magdeburgu ni uspelo osvojiti lovorike v pokalu EHF pred svojimi navijači, prvak je Berlin.
Fotografija: Igralci iz Berlina so se veselili pokala EHF. Foto: AFP
Odpri galerijo
Igralci iz Berlina so se veselili pokala EHF. Foto: AFP

Trinajst obramb Primoža Prošta in pet golov Marka Bezjaka ni bilo dovolj, da bi v finalu pokala EHF znova imeli slovenskega rokometaša. Za Slovenijo pa je veliko pomembnejše vprašanje, ali bo Bezjak izpustil junijske kvalifikacije za svetovno prvenstvo proti Madžarski ali ne.

Branilec naslova v pokalu EHF Göppingen je v polfinalu turnirja v Magdeburgu izgubil proti ekipi Füchse Berlin s 24:27, že pred tem je za razočaranje domačih navijačev poskrbela francoska ekipa Saint-Raphael, ki je z 28:27 opravila z »gladiatorji«. Slednji so se tako kot lani morali zadovoljiti s tretjim mestom, potem ko so ugnali Göppingen s 35:25 (Bezjak 3; Prošt 9 obramb).

Veliki finale je pripadel Berlinčanom, ki so po letu 2015 drugič osvojili to lovoriko, potem ko so premagali Francoze z 28:25.


 

Vujovićev seznam v sredo


Že pred F4 se je neuradno izvedelo, da Bezjak, izkušeni organizator igre, razmišlja o tem, da bi izpustil ključno akcijo Slovenije ob koncu sezone s kvalifikacijskima tekmama za SP 2019 proti Madžarski (9. junija v Kopru in 13. junija v Veszpremu). V Nemčiji se mu končuje zelo naporna sezona, ob tem ga dajejo poškodbe. »Bezo« je zaradi kolena izpustil tudi aprilski prijateljski tekmi z Belorusijo. S selektorjem Veselinom Vujovićem sta se že slišala prejšnji teden, ponovno naj bi se danes ali jutri, ko bo padla odločitev, ali bo Ormožan na seznamu povabljencev na priprave, ki ga bo Črnogorec objavil v sredo.

Slovenija se je znašla v težavah na mestu srednjega zunanjega igralca, na katerem je imela tradicionalno sladke skrbi. Če bo Bezjak rekel Vujoviću ne, bo edini izkušeni organizator igre Miha Zarabec iz Kiela. Brata Sebastian in Staš Skube sta (začasno) zamrznila igranje za reprezentanco, Dean Bombač in Vujović nista na isti valovni dolžini, celjski adut Jaka Malus je tako kot veliki up Domen Makuc šel na artroskopijo kolena. Na zadnjem EP je bil tretji organizator igre Patrik Leban, v zadnjem času je dal Vujović priložnost tudi Aleksu Vlahu in Gregi Okleščnu. Morebitno zasilno rešitev bi lahko pomenil celjski kapetan David Razgor …


Kakšen je načrt B?


»Čas je še do srede. Verjamem, da bo Bezjak vendarle igral. Z njim sem se pogovarjal pred kratkim. Po svoje ga razumem. Res je za njim zelo težka sezona, močno je izčrpan. Bolijo ga koleno, roka, komolec. Želi si počitek. Ne gre pa za to, da bi razmišljal o koncu reprezentančne kariere. Vseeno upam, da bo stisnil zobe, ta akcija namreč ne bo dolga, gre za en teden in dve tekmi, obremenitve ne bodo tako hude,« je pozitivne plati osvetlil direktor reprezentance Uroš Mohorič, ki mora razmišljati tudi načrtu B: »Seveda obstaja, ampak ga ne bomo razkrili, dokler ne bo jasno glede Bezjaka.«


Lekai poškodovan, Nagy se vrača


Nima pa samo Slovenija težav, še hujše skrbi imajo Madžari. Prvi dirigent Mate Lekai si je zlomil prst na roki, Gabor Csaszar je zavrnil klic, selektor Ljubomir Vranješ je ponovno povabil veterana Laszla Nagya in Renata Sulića, ki ju je prej že prečrtal, kar gotovo ni voda na mlin harmoniji v ekipi. Na drugi strani se Sloveniji obeta, da bo imela močnejšo zasedbo kot na zadnjem EP. »Jure Dolenec, Matej Gaber in Nik Henigman so nared,« je tudi z dobro novico postregel Mohorič.





Komentarji: