Blaž Janc sporoča: Prihodnje leto bo naše!

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so z visoko zmago proti Bešiktašu (43:29) sklenili sezono v ligi prvakov.

Objavljeno
05. marec 2016 22.57
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Celje – Če bo komu od rokometašev Celja Pivovarne Laško, ki so se včeraj z zmago proti Bešiktašu dostojno poslovili od lige prvakov, evropska sezona 2015/16 ostala v lepem spominu, je to gotovo Blaž Janc. Sevniška »raketa« se je pri 19 letih vpisal na sezname želja največjih klubov, toda pravi, da v rumeno-modrem dresu še zdaleč ni rekel zadnje.

Janc je že lani poleti nakazal, da mu bo sezona pisana na kožo, potem ko je bil izbran za najboljše desno krilo kadetskega svetovnega prvenstva, na katerem so Slovenci osvojili srebrno kolajno. Mnogi menijo, da bi si zaslužil tudi nastop na članskem evropskem prvenstvu na Poljskem, a se mu želja ni uresničila, skoraj gotovo pa bo selektor Veselin Vujović računal nanj, ko si bo Slovenija aprila na Švedskem poskušala priboriti vstopnico za olimpijske igre v Riu. Težko bo namreč spregledal levorokega asa, ki je bil pred kratkim izbran za najboljšega igralca kola v ligi prvakov, v kateri je na 14 tekmah zbral 67 golov in bil najboljši celjski strelec. Včeraj je turškim prvakom, ki niso bili na ravni 19-kratnih slovenskih prvakov, dal pet zadetkov. Štiri do polčasa, ki se je končal s plus sedem za gostitelje, na koncu pa je bila razlika še dvakrat višja. Celjani so na koncu le dosegli tako dolgo izmikajoče se domače zmage, najvišje po letu 2008, in na koncu so osvojili sedem točk, eno premalo za uvrstitev v osmino finala.

»Seveda obstaja grenak priokus, ker smo se tako zgodaj poslovili od Evrope, hkrati pa sem vesel, ker smo navijačem končno dali razlog za veselje,« je imel mešane občutke Janc, ki je po eni strani ponosen, da se je Celje dobro kosalo s favoriti, po drugi pa je obžaloval zapravljene priložnosti za preboj v izločilne boje. »Posebno na obeh tekmah proti Kielu bi morali iztržiti več kot točko, saj smo bili obakrat na pragu zmage,« se je na minulo zgodbo ozrl Janc, ki po odhodu Šimeta Ivića v Francijo krpa luknje tudi na desnem zunanjem položaju in mu gre to zelo dobro od rok. Vroči najstnik bo eden glavnih adutov Celja tudi v prihodnji sezoni, ko bo zelo malo spremenjena ekipa naskakovala višje uvrstitve. Seveda pa bodo morali Celjani pred tem ubraniti napad zelo ambicioznega Gorenja v boju za naslov državnega prvaka.

»Gorenje nam bo želelo pokvariti račune, toda prepričan sem, da imamo boljšo ekipo. Ko bo za nami ta naporni ritem, nam bo v nadaljevanju sezone veliko lažje,« bo nekaj več oddiha še kako prav prišlo Jancu, ki pa se že veseli tudi naslednje evropske zgodbe. »Na nekaterih tekmah se je pokazalo, da nam še manjka nekaj izkušenj, vendar je jasno, da dozorevamo. Zdi se mi, da počasi že mora priti tista naša sezona, v kateri bomo zares pokazali, kaj znamo in zmoremo,« se prihodnjih izzivov veseli Janc, ki ima pogodbo s Celjem do poletja 2019 in niti ne razmišlja o morebitnih ponudbah tujih bogatašev: »Tukaj sem srečen, pod Brankom Tamšetom se odlično trenira in imam še veliko prostora za napredek. Vsekakor si želim s Celjem doseči odmeven rezultat.«