Bojan Čotar šef stroke v Škofji Loki

Bojan Čotar in Boris Denič, donedavno nerazdružljivi selektorski par, bosta odslej tekmeca v prvi slovenski ligi.

Objavljeno
17. junij 2015 22.20
Posodobljeno
17. junij 2015 22.20
acr Rokomet
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Škofja Loka – Bojan Čotar, dolgoletni pomočnik bivšemu selektorju rokometne reprezentance Borisu Deniču, bo v novi sezoni vodil prvoligaško ekipo Urbanscape Loka 2012. V dvorani Poden bo nasledil Roberta Bradeška, ki je ob vrnitvi Škofjeločanov v 1. SRL osvojil več kot solidno šesto mesto.

Čotar (54 let), nekdanji krilni igralec, je bil pred tem trener na Prulah, v Slovenj Gradcu, Novi Gorici, Mariboru in eno sezono tudi pri rokometašicah Krima Mercatorja (2007/08). V zadnjem času je pomagal pri razvoju mladih igralcev na Slovanu.

Največji uspeh Škofje Loke je bilo četrto mesto v sezoni 2010/11, ko je tedanji trener Gregor Cvijič imel igralce, kot so Matej Gaber, Jure Dolenec, Uroš Bundalo, Darko Cingesar, Mitja Nosan, Marko Dujmović ... Kmalu zatem je sledil finančni zlom in padec v najnižji rang tekmovanja, nakar je z novim vodstvom in pod novim imenom sledil nov vzpon.

Čotarjeva osnovna naloga bo klub iz tradicionalnega rokometnega okolja z Gorenjskega zadržati na ravni solidnega prvoligaša ter morda presenetiti katerega od favoritov, med katere sodi tudi Maribor, kjer deluje njegov veliki prijatelj Denič.