Bonifika v pričakovanju zvezdniške zasedbe iz Madrida

Rokometaši Cimosa iz Kopra se pripravljajo na sobotni (19.00) četrtfinalni obračun v ligi prvakov, z Atleticom iz Madrida.

Objavljeno
19. april 2012 15.20
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Koper - Po daljšem premoru se začenja zares. Koprski rokometaši se bodo v soboto, 20. aprila, ob 19. uri spet pomerili v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, ligi prvakov. V domači dvorani Bonifika jih v četrtfinalu čakajo močni tekmeci iz Madrida. Povratna tekma bo teden dni kasneje v španski prestolnici.

Španski rokometni velikan, ki se se je pred začetkom sezone zaradi finančnih težav dolgoletnega pokrovitelja in gradbenega tajkuna Dominga Diaza de Mere iz Ciudad Reala preselil v špansko prestolnico in stopil pod okrilje madridskega Atletica, v dvoboju velja za absolutnega favorita. Na vsakem igralnem mestu ima namreč po dva kakovostna igralca, največji zvezdniki pa so srbski vratar s španskim potnim listom Arpad Šterbik, Makedonec Kiril Lazarov, visokorasli švedski krilec Jonas Källman, Poljak Mariusz Jurkiewicz, Francoza Luc Abalo (njegov nastop je vprašljiv) in neuničljivi Didier Dinart ter številni španski reprezentanti, piše STA.

Vseeno je koprska zasedba obljubila, da se bo trikratnim zmagovalcem lige prvakov zoperstavila brez strahu, tako kot se je v osmini finala tudi favoriziranemu poljskemu velikanu iz Kielc.

Radojkovič: Igrali bomo na zmago

»Naša želja je, da se predstavimo v dobri luči in prikažemo vrhunsko predstavo. Gostili bomo zares vrhunsko ekipo, z izjemnimi in izkušenimi posamezniki. Če seštejemo vse osvojene pokale tega moštva v zadnjih petih, šestih letih, potem lahko rečemo, da gre za najbolj uspešen klub na svetu,« je povedal trener Cimosa Fredi Radojkovič.

»Igrali bomo na zmago. Nekateri mi očitajo, da nisem realen, a v teh trenutkih ne želim biti realen. Vsak mora imeti sanje in želje, čeravno so nerealne,« je še dejal.

»Atletico lomi tekmece s čvrsto obrambo in bliskovitimi prehodi iz obrambe v napad. Če ga v tem elementu vsaj malce onemogočimo, potem bomo korak bližje želenemu cilju. To pomeni, da bomo morali v napadu igrati strpno in potrpežljivo,« je še dodal Radojkovič.

Vprašljiv Dobelšek

V Kopru so vse moči usmerili dvoboj z madridskim klubom, preložili tudi vse tekme v državnem prvenstvu, kjer so jim dodatno spodbudo dali tekmeci iz Velenja, ki so premagali Celje Pivovarno Laško. To pomeni, da je drugo mesto, ki v prihodnji sezoni prinaša nastop v ligi prvakov, še vedno dosegljivo.

Zdravstveno stanje znotraj ekipe je dobro, negotov je zgolj nastop Jureta Dobelška, medicinska služba pa bo končno odločitev o njegovem nastopu sprejela v petek.