Borbeni Celjani na gostovanju presenetili Kiel

Rokometaši Celja so gostovali pri nemškem velikanu in dosegli veliko zmago z 29:26 v ligi prvakov. 

Objavljeno
12. november 2017 19.46
Rokomet Celje-Flensburg Celje 20.2. 2016 [rokomet,šport]
N. Gr.
N. Gr.

Kiel - Rokometaše Celja so v zadnjih tednih nekoliko načele poškodbe, a jih to ni prestrašilo. Tudi slovitega tekmeca se niso ustrašili, saj so v zadnjih sezonah že nekajkrat dokazali, da se lahko ob dobrem dnevu kosajo prav z vsemi. Tokrat so tekmo začeli dobro in na čelu z razigranim Urbanom Lesjakom držali stik z Nemci, na odmor so odšli z golom zaostanka.

V drugem delu so bili Celjani precej boljši in veliko bolj borbeni kot domačini, a jim je v zaključkih akcij nekajkrat tudi sreča obrnila hrbet. Tokrat se za četo Branka Tamšeta ni končalo s porazom in objokovanjem izgubljene priložnosti, v ključnih trenutkih je Lesjak zaklenil svoj gol, v finišu tekme so tudi z igralcem manj leteli po igrišču in zmaga z 29:26 odhaja v Slovenijo. Celjani so še vedno v igri za napredovanje iz skupine smrti v ligi prvakov, a vsaj proti lažjim tekmecem ne bodo več smeli izgubljati točk.

Celjani se bodo s Kielom pomerili že čez teden dni, naslednjo nedeljo bodo Nemci gostovali v Zlatorogu. 

Kiel : Celje PL 26:29 (15:14)

Sparkassen Arena, gledalcev 10.000, sodnika: Horvath, Marton (oba Madžarska).
Kiel: Landin 1, Toft 1, Firnhaber, Dissinger, Wiencek 3, Ekberg 6 (5), Zeitz 5, Frend-Öfors, Rahmel, Dahmke 1, Zarabec 2, Vujin 3, Bilyk 2, Nilsson 2, Wolff.
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Vujović 5, Jurečič 1, Malus 8 (4), Razgor 1, Suholežnik, Marguč 1, Grošelj, Panjtar, Kodrin 3, Makuc, Anić 4, Dušebajev 3, Dobaj, Bečiri 3.
Sedemmetrovke: Kiel 6 (6), Celje Pivovarno Laško 5 (4).
Kazenske minute: Kiel 4, Celje Pivovarna Laško 10.
Rdeči karton: /