Borut Mačkovšek se vrača v Celje

Slovenski reprezentant Borut Mačkovšek bo v prihodnji sezoni znova nosil dres Celja Pivovarne Laško.

Objavljeno
13. januar 2016 15.54
G. L., P. Z.
G. L., P. Z.

Celje - Slovenski rokometni reprezentant Borut Mačkovšek bo od prihodnje sezone naprej spet zabijal gole v dvorani Zlatorog. S svojim nekdanjim klubom Celjem Pivovarno Laško, kjer si je ustvaril svoje rokometno ime, je podpisal dvoletno pogodbo.

»Veseli me, da se vračam v klub, kjer sem naredil največji napredek. Eden od razlogov, da sem se odločil za vrnitev v Celje je tudi Branko Tamše, ki je odličen trener. Upam da bosta naslednji dve sezoni uspešni,« je po potrditvi dogovora povedal Izolan in se nato nemudoma vkrcal na reprezentančni avtobus. Že jutri ga s soigralci v zasedbi Veselina Vujovića čaka pot na Poljsko, kjer bo s slovensko reprezentanco nastopil na evropskem prvenstvu.

23-letni in 203 centimetre visoki levi zunanji igralec je zadnjo sezono in pol preživel v »slovenskem« Montpellieru, pred mesecem dni pa se je kot posojeni član francoskega velikana preselil v nemški Eisenach, pri katerem bo preživel preostanek letošnje sezone.

V celjskem dresu bo s poletjem pričel že svoje tretje poglavje. V knežje mesto se je kot kadet Izole preselil s petnajstimi leti, nato pa v članski konkurenci zablestel med letoma 2011 in 2013. Po krajših epizodah v nemškem Hannovru in propadlem Minsku se je v drugem delu sezone 2013/14 vrnil v Zlatorog, nato pa okrepil slovensko kolonijo na jugu Francije. Za Celjane je doslej odigral 112 tekem in dosegel 381 zadetkov.