Brez Marinčkove in Lazovićeve na SP

Manj kot trije tedni so do svetovnega prvenstva v Nemčiji, na katerem bodo slovenske rokometašice močno oslabljene.

Objavljeno
15. november 2017 22.27
uho*ROKOMET Krim - Midtjylland
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Ljubljana - Ne samo, da selektor Uroš Bregar ne bo mogel računati na upokojeno nosečnico Nino Jeriček in Majo Užmah, ki je sklenila reprezentančno pot, na svetovnem prvenstvu, na katerega so se Slovenke uvrstile po 12 letih, ne bo niti Tamare Mavsar, Barbare Lazović in po novem Miše Marinček.

Mavsarjeva je poškodovana in se bo vrnila šele marca, Lazovićeva iz Vardarja je odstop odpovedala zaradi družinskih obveznosti (menda nima varstva za otroka), Marinčkova pa se je odločila dati prednost mlajšim, čeprav za vratarko 32 let res ni posebej veliko, Sergeja Stefanišin še vedno brani za Krim pri 43.

Je pa zato Bregar na priprave, ki se bodo začele v ponedeljek v Laškem (v soboto ima Krim tekmo lige prvakinj na Danskem), povabil Elizabeth Omoregie, ki je šele pred kratkim dobila slovensko državljanstvo in najbrž ne bo smela nastopili na SP, če se ne bo zgodil čudež.

V Trierju se bodo Slovenke v prvem delu SP (med 2. in 7. decembrom) merile s Francijo, Romunijo, Angolo, Paragvajem in Španijo. Še prej, med 24. in 26. novembrom, se bodo udeležile pripravljalnega turnirja v Parizu, kjer se bodo najprej pomerile z Angolo in potem s Francijo ali Tunizijo.

»Na priprave sem povabil igralke, ki so na voljo in bodo tudi v prihodnje del te reprezentance. Ekipa je pomlajena, kar je lepa deviza za naprej, predvsem v luči cilja uvrstitve na olimpijske igre 2020 v Tokiu. Pripravljali se bomo v Laškem, kjer bomo delali na vseh elementih igre, odpotovali pa bomo tudi v Pariz, kjer se bomo spoznali Angolo, s katero bomo igrali na prvenstvu, ter morda tudi Francijo. V ekipo sem vpoklical tudi Elizabeth Omoregie, ki sicer ne bo mogla nastopiti na letošnjem turnirju, a želim, da se spozna s sistemom igre,« je povedal Bregar.

Seznam povabljenih igralk - vratarki: Maja Vojnović (Krka), Amra Pandžič (Krim Mercator); krilne igralke: Ines Amon, Polona Barič, Alja Koren (vse Krim Mercator), Živa Čopi (Krka), Neli Irman (Spono Eagles); zunanje igralke: Ana Abina, Elizabeth Omoregie, Tjaša Stanko, Hana Vučko, Nina Zulić, Nina Žabjek (vse Krim Mercator), Teja Ferfolja (Roman), Ana Gros (Metz), Lara Hrnčič (Celje), Tjaša Rudman (Mlinotest Ajdovščina); krožne napadalke: Aneja Beganović (Krim Mercator), Lina Krhlikar (Göpppingen), Alja Vrček (Krka).