Brumen nova zveneča okrepitev Gorenja

Po Alemu Toskiću se je za vrnitev v Slovenijo odločil še en član Vardarja. Matjaž Brumen bo okrepil Gorenje.

Objavljeno
11. november 2015 14.51
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Velenje - Skoraj ne mine dan, da iz enega od dveh najboljših klubov v državi ne pride dobra novica. Potem ko je Miha Zarabec za dve sezoni podaljšal pogodbo s Celjem Pivovarno Laško, se je neuradno izvedelo, da bo v prihodnji sezoni vrste podprvakov iz Velenja okrepil dolgoletni slovenski reprezentant Matjaž Brumen.

V Rdeči dvorani bo 33-letni desnokrilni igralec zamenjal Maria Šoštariča, ki bo skupaj s Stašem Skubetom odšel k Pick Szegedu.

Brumen se je podobno kot Alem Toskić za vrnitev v Slovenijo odločil predvsem iz osebnih razlogov, tudi on je namreč poročen in ima majhnega otroka. Ljubljančan in otrok Slovana je doslej igral za Prule 67 (državni prvak leta 2002), Celje PL, s katerim je leta 2004 osvojil evropski naslov, in Cimos, kateremu je prinesel slovensko prvenstvo leta 2011. Po propadu koprskega kluba pa se je podal v Skopje.

Veliko prometa v Rdeči dvorani

Gorenje bo poleg prijateljev Toskića in Brumna v prihodje računalo tudi na mladega krožnega napadalca Darka Stojnića iz Slovana, iz Slovenj Gradca se bo v matični klub vrnil Vid Levc. A okrepitve bodo še potrebne. Velenje namreč poleg Skubeta in Šoštariča zagotovo zapuščata tudi brata Senjamin in Benjamin Burić ter verjetno tudi Poljak Michal Szyba. Marko Dujmović se je pred kratkim razšel s klubom in že podpisal za Celje.

Gorenje, ki si v 1. SRL deli prvo mesto s Celjem, sicer v kratkem čakata zelo pomembni tekmi z danskim Holstebrojem v pokalu EHF.