Budućnost pri ekipi, ki nima prihodnosti

Rokometašice Krima danes na zadnji tekmi lige prvakinj (20.30) tudi brez Lazovićeve?

Objavljeno
15. marec 2014 11.43
Rokometašice Krima.Na sliki Nina Worz, Ljubljana,30.09. 2013
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Ljubljana – Danes bo konec agonije, ki spremlja rokometašice Krima Mercatorja v glavnem delu lige prvakinj. Ljubljančanke se bodo ob 20.30 v Stožicah pomerile z Budućnostjo, ki jim je pred dobrim mesecem vzela dostojanstvo in jih premagala za 15 golov (30:15).

Denarne težave in kriza odnosov so zdesetkale vrste Krima, kar šest igralk se je že podalo drugam. Prihodnost slovenskih prvakinj je negotova. Drevi bosta zadnjo evropsko tekmo odigrali Andrea Penezić in Barbara Lazović, ki se bosta preselili k Vardarju, pa bržčas tudi preostale tujke Jelena Grubišić, Daniela Piedade, Katarina Krpež, Nina Wörz in Anđela Bulatović. Slednja se bo pomerila z ekipo, iz katere je prišla v upanju, da bo v Sloveniji znova dosegla vrh. A najverjetneje se bo za to morala vrniti v matični klub, ki bo z vrnitvijo Katarine Bulatović še močnejši.

Črnogorke so si zagotovile nastop na turnirju F4 maja v Budimpešti, ko so osvojile točko na prejšnji tekmi z Györom. Ob koncu pa se je zgodil incident in Milena Knežević zaradi huliganske poteze – z glavo je udarila Anito Görbicz – ne bo smela nastopiti na dveh tekmah. Še vedno pa ima trener Dragan Adžić neprimerno širši izbor kakovostnih igralk v primerjavi s kolegom Tonetom Tisljem, ki na štirih igralnih mestih sploh nima menjave. Ekipa šteje samo še 12 igralk, potem ko se je poškodovala vratarka Miša Marinček. Za nameček je na zadnji tekmi v Larviku dobila udarec Lazovićeva. Ta teden ni vadila, včeraj je šla na dodaten pregled kolena. Morda niti ne bi bilo dobro tvegati, saj je na obzorju pomembna reprezentančna akcija v kvalifikacijah za EP. Brez Lazovićeve pa Krim ne bi imel levoroke igralke na zunanjem položaju ...

»Nismo v najboljšem stanju. Težko povem, kako bo videti ekipa in kdo bo nastopil. Treningi so omejeni. Verjamem pa, da rana iz Podgorice še peče in da se bodo dekleta hotela Črnogorkam maščevati,« na čudež upa Tiselj, ki se tako kot direktor Goran Dujić obnaša, kot da nima prav nič opraviti s tem, da se je triletni projekt, ki sta ga zastavila ob blagoslovu očeta kluba Zorana Jankovića, sesul v prah in pepel. Če se bo osip nadaljeval, bo pod vprašaj postavljena celo ubranitev naslova državnih prvakinj. Nekaj, kar je bilo ob začetku sezone, ko je imel Krim enajst tujk in še Neli Irman, povsem nepredstavljivo.