Celjane zdaj čaka mučno čakanje

Slovenski rokometni prvaki so redni del lige SEHA končali z zmago z 39:30 nad Prešovom, s katero ostajajo v igri za F4.

Objavljeno
22. februar 2017 21.31
Rokomet Celje Kielce
J. P.
J. P.

Celje - Slovenski prvaki, rokometaši Celja Pivovarne Laško, so v zaostalem dvoboju 12. kola regionalne lige SEHA svoj del naloge v borbi za zaključni turnir četverice opravili z odliko, saj so pred 1500 domačimi navijači z 39:30 odpravili zasedbo Tatrana Prešova, ki na razpredelnici zaseda predzadnje mesto z zgolj tremi zmagami. S tem so varovanci Branka Tamšeta zapečatili redni del sezone, škarij in platna pa nimajo več v svojih rokah.

V prvem polčasu so bili gostje dolgo časa še kolikor toliko kos Celjanom. Nazadnje so vodili s 5:4, izid je bil poravnan še pri 7:7, nato je domača četa premaknila v višjo prestavo in pobegnila za štiri gole (15:11), Prešov je do glavnega odmora zaostanek prepolovil. V nadaljevanju pa dvomov o zmagovalcu ni bilo več, razlika je skokovito naraščala, tudi do +11, priložnost so dobili tudi fantje, ki imajo sicer manjšo minutažo.

V vrstah zmagovalcev sta izstopala Borut Mačkovšek, ki je iz sedmih strelov prispeval sedem zadetkov, in vratar Urban Lesjak, ki je zbral kar 23 obramb. Pri gostih je bil najbolj pri strelu Oliver Rabek - sprožil je kar devetnajstkrat in zadel desetkrat. Zdaj »pivovarje« v bitki za udarno četverico čaka mučno čakanje, kaj bosta v svojih zadnjih dvobojih storila Zagreb in predvsem Meškov Brest.

Celje Pivovarna Laško : Tatran Prešov 39:30 (16:13)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 1500, sodnika Jurinović in Mrvica (oba Hrvaška).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (23 obramb), Gajić, Makuc 3, Malus, Babarskas, Janc 5, Razgor 3, Suholežnik, Marguč 4 (21), Grošelj 3, Poteko 3, Zarabec 1, Mačkovšek 7, Mlakar 3, Žvižej 4 (1), Bećiri (3).

Tatran Prešov: Bražnik (2 obrambi), Čuprina (6); Rabek 10 (2), Humenansky 1, Hrstka 5 (2), Krok 7, Rečičar, Sarpataky 1, Čip 2, Peskov, Vućko 1, Resovsky, Janković 2, Pales, Čarapkin 1.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarno Laško 4 (2), Tatran Prešov 5 (4).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4, Tatran Prešov 4.