Celjani imenovali Tamšeta za glavnega trenerja

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško bo odslej vodil Branko Tamše.

Objavljeno
12. december 2013 16.29
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Celje - Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je danes sporočil novico, da bo moštvo po odstavitvi glavnega trenerja Vladana Matića vodil Branko Tamše.

Za nekdanjega glavnega trenerja Vladana Matića je bil usoden prvenstveni poraz proti Gorenju, po katerem je bil, skupaj s celotnim strokovnim vodstvom, odstavljen na torkovi seji.

V celjskem klubu so se odločili, da je Tamše, ki je v minulih dveh mesecih vodil mladinsko ekipo Celja, najprimernejši za glavnega trenerja članske ekipe, njegova pomočnika pa bosta Stanko Anderluh in Herman Wirth, ki sta že prej sestavljala del strokovnega vodstva ekipe.

»Z današnjim dnem smo se s klubom dogovorili, da postanem trener članske ekipe. Čaka me zanimivo delo, verjamem, da je to mesto mamljivo za marsikaterega trenerja v Sloveniji in po svetu, zato si štejem v čast, da so se uprava, predsednik, direktor in vsi ostali, odločili, da ga ponudijo meni. Hkrati moram dejati, da pred dvema mesecema, ko sem prišel v ta klub, ni bil moj cilj, da bom v decembru trener članske ekipe. Moj predhodnik in moram izpostaviti moj velik prijatelj, ter hkrati krivec za to, da sem prišel v Celje, Vladan Matič, o katerem imam le najboljše mnenje, je v teh dveh sezonah in pol opravil marsikaj. A situacija danes je takšna kot je in preteklosti sedaj ne moremo spreminjati. Moje delo je, da od sedaj naprej stremim k čim bolj kvalitetnemu delu, saj nas bo le trening, trening in še enkrat trening pripeljal do tistega kar si vsi želimo, v prvi vrsti jaz sam, igralci, uprava, naši zvesti navijači in celotna javnost. Na tej poti nam ne bo lahko, a moramo biti optimistični in maksimalno trenirati,« je dejal novi trener Tamše.

Na uradni spletni strani celjskega kluba so še zapisali, da njihovi cilji tudi po menjavi glavnega trenerja ostajajo nespremenjeni, poleg tega pa bo še naprej velik poudarek na vzgajanju igralcev iz lastne rokometne šole, za kar je bil Tamše pred časom tudi angažiran.

Cilji so uresničljivi

Branko Tamše meni, da lahko celjsko moštvo še vedno uresniči svoje visoke cilje: »Dokler so možnosti za dosego še odprte, so cilji uresničljivi. Zato vsak dan hodimo na treninge, zato igramo. Postavimo si najvišje cilje in od te odgovornosti ne bežim. V preteklosti mi je to dobro uspevalo in to želim prenesti tudi sem. A najlažje je govoriti, to je potrebno dokazovati na treningih in na tekmah. Cilj je upravičeno postavljen, vendar sam ne razmišljam tako daleč. Razmišljam o našem naslednjem treningu in potem o naši naslednji tekmi, ko nas že čez dva dni čaka zahtevna preizkušnja. Vse točke štejejo enake, ne glede na to kje jih osvajaš in samo skupek teh točk ti lahko na koncu prinese tisto mesto, ki si si ga zaslužil.«

V državnem prvenstvu je po petnajstih tekmah na prvem mestu Gorenje (29 točk), Celje je drugo (26) in Maribor tretji (25).