Celjani na krilih Mlakarja v končnici strli slovaški oreh

Slovenski rokometni prvaki so se v dvanajstem dvoboju regionalne lige SEHA veselili osme zmage.

Objavljeno
16. december 2017 22.53
J. P.
J. P.

Celje - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po dvanajstem dvoboju regionalne lige SEHA zadržali drugo mesto na razpredelnici s točko naskoka pred Zagrebom, potem ko so se pred domačim avditorijem v dvorani Zlatorog veselili osme zmage, tokrat z 32:28 (13:13) nad Tatranom Prešovom. Drugega slovenskega predstavnika, Gorenje, gostovanje pri Dinamu iz Pančeva čaka jutri ob 18. uri.

Varovanci trenerja Branka Tamšeta so se do razmeroma gladke zmage dokopali šele v končnici, prvi polčas takšnega razpleta namreč ni nakazoval. Od prve minute so namreč vodili gostje, v 29. minuti še s 13:11, da sta odšli moštvi na glavni odmor poravnani, pa je z dvema zadetkoma v dobri minuti poskrbel Žiga Mlakar, ki je prispeval zadnje štiri celjske gole v prvem polčasu.

Slovaki so nazadnje vodili v 37. minuti po zaslugi Tomaša Čipa (17:16), nato pa so si privoščili petminutni strelski mrk, ki so ga pivovarji izkoristili in z delnim izidom 4:0 tehtnico dokončno nagnili na svojo stran, odtlej razlika na manj kot +2 ni več padla. V domači vrsti je bil neustavljiv Mlakar, ki je iz trinajstih poskusov zadel enajstkrat, pri Tatranu je izstopal nezgrešljivi Jakub Hrstka z devetimi goli.

Zaradi reprezentančne akcije, januarskega evropskega prvenstva na Hrvaškem, čaka zdaj udeležence lige SEHA daljši premor, slovenski prvaki bodo prihodnji dvoboj odigrali šele 3. februarja, ko bo v Zlatorogu gostoval tradicionalni tekmec iz Zagreb, sosed na lestvici, ki za Celjani zaostaja eno samo točko.

Celje Pivovarna Laško : Tatran Prešov 32:28 (13:13)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 800, sodnika Nikolić in Stojković (oba Strbija).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (9 obramb), Panjtar; Vujović, Jurečič, Malus, Razgor 2, Suholežnik 1, Marguč 3, Grošelj 3, Kodrin 1, Makuc, Anić 5, Dušebajev 3, Mačkovšek, Mlakar 11, Bećiri 3.

Tatran Prešov: Cvitković (2 obrambi), Čuprina (4); Hrstka 9 (4), Lapajne 1, Križ, Urban 4, Pekar, Čip 5, Vučko 2, Butorac 3, Kasal 1, Čarapkin, Babić 3.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 0 (0), Tatran Prešov 5 (4).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Tatran Prešov 2.