Celjani na supih novim zmagam naproti

Direktor rokometnega prvaka Gregor Planteu: Imamo dovolj denarja, da izpeljemo sezono v trenutni kadrovski sestavi.

Objavljeno
30. avgust 2016 21.00
Rokomet moški
J. P.
J. P.

Laško - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so novo sezono začeli z odliko - z zmago v portoroškem superpokalnem dvoboju nad Koprom. V nadaljevanju nameravajo zadržati primat v obeh preostalih domačih tekmovanjih in čim dražje prodati kožo v ligi prvakov in regionalni ligi SEHA ter na najlepši možen način zaokrožiti častitljiv jubilej - 70-letnico organiziranega rokometa v Celju. Temu na čast bo v Narodnem domu v petek slavnostna akademija, zbrani pa se bodo od 19.30 naprej sprehodili skozi zgodovino in obujali spomine na številne pretekle dosežke, uspehe in podvige. Klubska biografija je zares osupljiva, najbolj plodovite trenutke na mednarodni sceni pa je kolektiv doživel leta 2004 z zmago v ligi prvakov in osvojitvijo evropskega superpokala. Obenem je šestkrat nastopil v polfinalu elitnega klubskega tekmovanja stare celine, na domačem parketu pa nanizal 20 ligaških in 19 pokalnih lovorik.

Vodstvo »pivovarjev« je ob današnjem snidenju s sedmo silo predstavilo cilje pred začetkom nove sezone, igralci pa so morali na poti do velikega odra, kot poroča STA, predstaviti svoje veščine na supih. Večina je svoj posel opravila z odliko, zmočila sta se zgolj nekoliko preveč drzna Borut Mačkovšek in Žiga Mlakar, ki sta skušala v dvojcu premagati 25-metrsko razdaljo. »Prvo načrtovano lovoriko smo že osvojili, med cilji sta še naslova v pokalnem in ligaškem tekmovanju, saj nam to zagotavlja neposredno uvrstitev v ligo prvakov, v kateri se želimo prebiti v osmino finala, medtem ko si v pokalu SEHA zavoljo krstnega nastopa nismo postavili natančno določenih ciljev. Denarja ni nikdar zadosti. Klub še vedno sanira pretekle stvari in se trudi, da bi se nam to v novi sezoni tudi posrečilo. Imamo dovolj denarja, da izpeljemo sezono v trenutni kadrovski sestavi,« je prepričan direktor kluba Gregor Planteu.

»Vsa tekmovanja v sezoni so zelo zahtevna, zato se bomo prav vsem posvetili v celoti. Vsi ambiciozni kolektivi v Sloveniji želijo prekiniti našo triletno prevlado, mi pa še ne nameravamo sestopiti s prestola. Izpolnitev tega cilja ne bo enostavna naloga, a se bomo o tem pogovarjali od prihodnjega aprila naprej. Ta čas sta primarna nastopa v ligi prvakov in ligi SEHA, a večji poudarek in težje bo med evropsko elito, saj nas čakajo same zares kakovostne zasedbe,« ostaja na realnih tleh trener Branko Tamše. Prvi pravi test bodo imeli Celjani že v soboto, ko v Zlatorog prihaja madžarski velikan Veszprem. Za uvodni dvoboj lige SEHA vlada veliko zanimanje, navsezadnje barve tega kluba branita otroka celjskega kolektiva Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek.