Celjani po domači zmagi gostujejo v Frankfurtu

Rokometaši Celja bodo v sredo v drugem kolu lige prvakov gostovali pri nemški ekipi Rhein-Neckar Löwen.

Objavljeno
27. september 2016 13.07
Posodobljeno
27. september 2016 13.27
Rokomet Celje Zagreb
M. Ž.
M. Ž.

Celje - Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo jutri v Frankfurtu igrali drugo tekmo lige prvakov proti nemški ekipi Rhein-Neckar Löwen.

Celjani so novo sezono najelitnejšega evropskega tekmovanja začeli odlično in v soboto v Zlatorogu premagali Zagreb, zdaj pa jih čaka gostovanje pri Rhein-Neckarju, ki je v prvem kolu igral neodločeno proti Pick Szegedu.

Nemci bodo jutri v vlogi velikega favorita, na dosedanjih osmih medsebojnih obračunih s Celjem so izgubili le enkrat.

Celjska zasedba je pred težkom gostovanjem prejela dobro novico, saj je Evropska rokometna zveza (EHF) Blažu Jancu navzlic prejetemu rdečemu kartonu na sobotni tekmi proti Zagrebčanom dovolila nastop na sredini tekmi.

Trener Celja Branko Tamše je na novinarski koferenci povedal: »Pred nami je zelo težko gostovanje. Igramo proti Rhein-Neckarju, ki je v nedeljo v Szegedu prikazal eno izjemno zanimivo predstavo. V tem trenutku menim, da je edina ekipe, ki skozi celotno tekmo uporablja sedem igralcev. To bo za nas novost, na katero smo se na edinem pravem treningu pred tekmo poskušali pripraviti. To hkrati pomeni, da bomo morali uporabljati obrambo 6-0, saj bodo imeli v napadu igralca več. Gre za izjemno dobro ekipo, z odličnimi posamezniki, niti igre pa so v rokah Andyja Schmida, ki je zame eden najboljših igralcev ta hip. Nemško ekipo krasi čvrsta obramba 6-0 ter bliskoviti in učinkoviti nasprotni napadi, tudi na postavljeno obrambo so nevarni iz vseh položajev. A adute imamo tudi sami in upam, da jih bomo uspeli na tej tekmi prikazati na igrišču.«

Organizator igre Miha Zarabec pravi, da morajo Celjani razmišljati zgolj o svoji igri: »Tekma z Zagrebom je prišla v pravem času, saj smo se po Vardarjevi zaušnici dvignili v igri in si z zmago nabrali zelo potrebno samozavest. V naši igri imamo še veliko rezerv, hkrati pa moramo odpraviti naše napake. V sredo nas čaka ekipa, ki je po mojem mnenju ena najboljših v Evropi in igra izjemno lep rokomet. Ne kaže izgubljati besed pri naštevanju njihovih kvalitet, na vsakem položaju imajo vsaj dva izjemna igralca, igrajo hitro, dinamično, ... Ne smemo se preveč obremenjevati z njimi, predvsem moramo razmišljati o naši igri, aktivirati vse naše rezerve.«

Liga prvakov, drugo kolo skupine B

Sreda

Rhein-Neckar Löwen - Celje Pivovarna Laško (18.30)

Sobota

Vive Tauron Kielce - Kristianstad (15.30)

Vardar - Meškov Brest (17.30)

Zagreb - Pick Szeged (20)

 

Lestvica:

1. Vive Tauron Kielce 1 1 0 0 29:24 2 točki

2. Vardar 1 1 0 0 28:23 2

3. Celje Pivovarna Laško 1 1 0 0 30:28 2

4. Rhein-Neckar Löwen 1 0 1 0 28:28 1

4. Pick Szeged 1 0 1 0 28:28 1

6. Zagreb 1 0 0 1 28:30 0

7. Meškov Brest 1 0 0 1 24:29 0

8. Kristianstad 1 0 0 1 23:28 0