Celjani po drami v Zlatorogu v ligo prvakov

Celjski rokometaši so v 9. kolu končnice 1. NLB Leasing lige doma premagali koprski Cimos s 24:23 (14:16).

Objavljeno
19. maj 2012 22.56
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Celje - Celjski rokometaši so si po zmagi s 24:23 nad Koprčani v 9. kolu končnice državnega prvenstva že zagotovili skupno drugo mesto, ki jim v prihodnji sezoni prinaša nastop v evropski ligi prvakov.

V izjemno dramatičnem obračunu so Celjani večji del tekme nadzorovali goste, v odločilnih trenutkih izenačenega dvoboja pa je bilo več preudarnosti na strani izbrancev domačega stratega Vladana Matića.

Koprčani, ki so vendarle zaigrali z Miloradom Krivokapićem in Deanom Bombačem, so bili večji del tekme v rahli rezultatski prednosti. V prvem polčasu so nekajkrat vodili s tremi goli, zadnjič na tekmi pa v 53. minuti, ko je Matjaž Brumen povišal na 22:21.

Nato so na sceno stopili domači rokometaši, po zadetkih Gašperja Marguča in Alema Toskića so v 55. minuti povedli s 23:22, dobro minuto pred koncem pa je izenačil Krivokapić. Odločilni in zmagoviti gol je nekaj sekund pred koncem razburljivega dvoboja dosegel Marguč.

V domači ekipi, ki ji je tudi neodločen izid zadoščal za drugo mesto, je Petar Metličić dosegel pet, Luka Žvižej pa štiri gole. V gostujoči ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Matjaž Brumen s sedmimi zadetki, piše STA.

Celje Pivovarna Laško - Cimos Koper 24:23 (14:16)

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 2200, sodnika: Pangerc in Veber (oba Ljubljana).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Plakar, Marguč 3 (1), Žuran 3, Razgor 3, Toskić 4, Ranevski 1, Poklar, Metličić 5, Zelenović 1, Žabič, Mačkovšek, Žvižej 4 (1).
* Cimos Koper: Škof, Vran, Skoko 4, Dobelšek 1, Brumen 7 (2), Čemas, Bombač 4, Poklar, Đono, Krivokapić 4, Skube 2, Mlakar, Konečnik 1, Rapotec, Bundalo, Osmajić.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (2), Cimos Koper 2 (2).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12, Cimos Koper 12 minut.
* Rdeč karton: Bombač (60.).